Aksentijević podigao Srbiju: Pretnje, ipak, bez dokaza?

Srbija - Super liga 8. avg 202220:01 > 21:311 komentar
Podeli:
Marko Srećković
Srđan Stevanović/Starsport

Ustreptala je fudbalska Srbija na tren, u nedelju veče... Nisu igrali Zvezda i Partizan, zanimljivo, ali jeste domaće terene „razigrao“ Nikola Aksentijević.

Desni bek niškog Radničkog, na stranicama Sport kluba, ustvrdio je žučno: „Sudija Marko Srećković pretio je našoj klupi rečima „tek ću da vas j****! Sramota!“.

Povezano

Uzdrmao je „osu“ Nikola Aksentijević, toliko snažno da se i tokom ponedeljka, u fudbalskim forumima od Kelebije do Šare, raspredalo o lučanskom slučaju i incidentu iz prvog poluvremena duela Mladost – Radnički (2:2).

Stav je fudbalske organizacije da, na talasu očekivanih promena u 2022, nijedan potez, sličan već viđenim u doba „tamnih vilajeta“, ne sme da ostane sakriven od javnosti. Pogotovo senka nad superligaškim takmičenjem, u sezoni velikih uloga i očekivanja.

Zato su tokom ponedeljka preduzete žive aktivnosti u naporima da celokupan slučaj iz Lučana bude osvetljen do poslednjeg detalja.

U zaštitu Marka Srećkovića, kako saznajemo, stao je ključan svedok – njegov mu kolega, glavni sudija Novak Simović. Arbitar iz Lovćenca nije se proslavio početkom sezone, grešio je na meču Vojvodina – Spartak Ždrepčeva krv, ali je kao pištaljka od ugleda dobio poverenje da vodi delikatan meč u dragačevskom kraju. Ključan detalj, prema Simovićevim tvrdnjama, nije nosio u sebi sporne elemente, Srećkovićev rečnik, u sukobu sa klupom Radničkog, bio je dostojan sudijskog esnafa…

Tako je barem ocenio Novak Simović.

Od drugog, validnog, svedoka – delegata Miroslava Bukvića – ni toliko. Sportski radnik iz Priboja nije čuo konverzaciju četvtog sudije sa Nišlijama. Navodno, u spornom momentu, Bukvić je evidentirao žuti karton i udaljen sa lica mesta nije ni mogao da razazna o čemu to i kakvim rečima diskutuju Marko Srećković i predstavnici Radničkog.

Saznajemo, međutim, da je „zatajio“ i treći potencijalni svedok – komunikacijski uređaj! Prema protokolu, četvrti sudija ima mogućnost povremenog uključivanja u tok meča, pritiskom na poseban taster. A, logično, u dotičnom trenutku, Srećković nije bio ni raspoložen da „obnarodi“ čitav događaj. Pogotovo ne svoju spornu ulogu…

Iz Niša, dan kasnije, stižu i još ubedljivije tvrdnje o psovkama i pretnjama kragujevačkog arbitra. Na merodavnim adresama – nema jasnog dokaza. FSS i Sudijska komisija neće olako preći preko svega… Lučanski slučaj, i pored svega, mogao bi da bude zaključen disciplinskim postupkom.

A, sa kakvim epilogom – to već niko ne zna!

Komentari

Vaš komentar