Apel sa istoka: Smenite Bojana Stojanovića

Srbija - Super liga 26. jun. 202110:502 komentara
Podeli:
Bojan Stojanović
Guliver image

Sekretarijat Strukovne organizacije sudija FS Regiona istočne Srbije dostavio je Fudbalskom savezu Srbije predlog o pokretanju postupka i hitnoj smeni Nišlije Bojana Stojanovića sa mesta člana Sudijske komisije.

Zapisnik, sa sednice i potpisima Ninoslava Spasića, Danila Grujića i Dalibora Manojlovića, članova operativnog tela, prosleđen je u petak ka Beogradu.

Nekadašnje sudije, danas vodeći ljudi organizacije iz istočnog dela Srbije, upozoravaju da je Stojanovićevim izborom grubo narušen esnafski pravilnik, u članovima 4 i 57.

Povezane vesti

Prvi predviđa imenovanje u Sudijsku komisiju, pod uslovom „angažovanja na rukovodećim pozicijama u okviru sudijske organizacije u poslednjih pet godina“. Osporeno je imenovanje Bojana Stojanovića tvrdnjom da nije angažovan u nijednoj komisiji regionalnog saveza „niti kao predavač, niti kao član za edukaciju i obuku sudija duži niz godina“.

Drugi se odnosi na listu posmatrača Super lige. Iako je na sednici u sredu, ista objedinjena za Super i Prvu ligu, Stojanovićevim imenovanjem, prema tvrdnjama kolega sa istoka, ranije je povređen Pravilnik strukovne organizacije.

„U poslednjih pet godina, dotični je samo voljom jednog čoveka bio nelegalno na listi posmatrača suđenja Super lige. Sudio je ukupno 17 utakmica Prve i Super lige, u jednoj sezoni bio je angažovan samo na jednom susretu“, upozoravaju sa istoka, baze Bojana Stojanovića.

U posebnom delu, osporeno je i imenovanje posmatrača sa teritorije FS RiS.

„Sklonjeni su aktivno uključeni u rad komisija za edukaciju sudija, bivši internacionalni arbitri, članovi tehničkih komisija i komesari za delegiranje na zonskom rangu. Istovremeno, imenovani su instruktori, koji radom u prethodnim sezonama nisu zaslužili da se nađu ni na listi Srpske lige „istok“, a ne na saveznom rangu“.

Poruka, nimalo prijatnog sadržaja, najavljuje novu buru na teritoriji istočnog regiona.

„Liste su posledica iživljavanja jednog člana komisije, zato što u našem regionu ne razgovara ni sa kim, već svakim danom pravi neprijatelje i razdore“, stoji u dopisu Sekretarijata Strukovne organizacije FS RiS otpremljenom ka FSS.

Izbor članova Sudijske komisije, podsetimo, u direktnoj je nadležnosti Izvršnog ili Odbora za hitna pitanja Fudbalskog saveza Srbije.

 

Komentari

Vaš komentar