Azarovi potpisuje za Zvezdu, obeštećenje 300.000 evra

Podeli:
Starsport

Milan Rodić napokon dobio alternativu na poziciji levog beka.

Nastavila je Crvena zvezda da se pojačava za narednu sezonu, crveno-beli će uskoro predstaviti i Gruzina Iraklija Azarovija. Ovaj momak stiže iz Dinama iz Batumija. Crvena zvezda ga je na društvenim mrežama predstavila kao “Herkulesa”, lika iz grčke mitologije, poznatog po svojoj snazi. 

Azarovi igra na poziciji levog beka, rođen je 21. februara 2002. godine u Tbilisiju. Bio je član svih mlađih reprezentativnih kategorija svoje zemlje, a za “A” selekciju nastupao je osam puta. 

Crvena zvezda će Dinamo iz Batumija platiti obeštećenje od oko 300.000 evra. Tim iz Gruzije nije ni bio u boljoj poziciji za pregovore, s obzirom na to da Azaroviju ugovor ističe za četiri meseca.

„Srećan sam što sam postao deo kluba, daću sve od sebe da pomognem ekipi da osvaja titule i bude uspešna u Evropi. Razgovarao sam sa Markom Marinom, rekao mi je par stvari o Zvezdi, znam da je ovo veliki i uspešan klub. Igraćemo Ligu šampiona. Znam da je za mene dobro što sam deo ovog tima“, rekao je Azarov na konferenciji za novinare u Beogradu.

Azarov je 20-godišnji levi bek iz Gruzije, a u Zvezdu je došao iz Dinama iz Batumija.

Azarov je rekao da je tokom razgovora sa bivšim igračem Zvezde Markom Marinom čuo o veličini kluba i navijačima, a da mu je nekadašnji nemački reprezentativac savetovao da naporno trenira kako bi izborio mesto u timu.

On je dodao da je pratio utakmice Zvezde i da zna za Aleksandra Kataija, Kingsa Kangvu i Milana Rodića, koji igra na njegovoj poziciji.

„Znam da je veoma dobar igrač, odigrao je mnogo utakmica u Zvezdi. Naučiću mnogo od njega, pomagaćemo se“, rekao je gruzijski reprezentativac.

Upitan da li zna trenera Dejana Stankovića, Azarov je rekao da je on bio poznat igrač, a da je sada odličan trener i da od njega može mnogo da nauči.