Bruka na „Čika Dači“: Huligan pesnicom nasrnuo na sudiju

Srbija - Super liga 10. maj. 202212:10 > 13:212 komentara
Podeli:
Marko Ivković
Srđan Stevanović/Starsport

Bliži se kraju sezona na superligaškim terenima, dva kola pre kraja uzavrele su strasti, tenzija „pliva“ od Kelebije do Šare, stidljivo dolaze i navijači tribine... Fudbal u Srbiji nije umro, niti će, dok bude okupljao ljude, spremne da se bave suštinom, problemima i tragaju za boljim sutra.

Tako je i nedeljni susret Radničkog 1923 i Proletera, na kragujevačkom stadionu „Čika Dača“, okupio 5.000 navijača, usijao ambijent do maksimuma i Šumadince vratio u ne tako davne godine uspeha, pobeda i čiste fudbalske emocije.

Ipak…

U 60. minutu, jedan od huligana, režirao je incident dostojan „beton“ i „kukuruz“ takmičenja. Preskočio je ogradu i vidno neartikulisanih prokreta krenuo u obračun sa predstavnicima Proletera.

Povezano

Sraman čin, kako se može videti na društvenim mrežama, trajao je nepun minut. Borila se „muškarčina“ sa vremešnim redarima, posle tehničke, ustemila se i na glavnu klupu novosadskog tima, napokon i na četvrtog sudiju Marka Ivkovića. Lajkovački arbitar, kako se uočava na snimku, pokušao je da udalji nezvanog gosta i – izvukao deblji kraj.

Zamahnuo je huligan više puta, čini se, i uspeo da udari Ivkovića. Odmah potom, redarska služba uspela je da se pribere, duplira snage sa jedan na dva i udalji takozvanog navijača sa prostora ispred klupe Proletera. Arbitar Milan Mitić, za to vreme, zanimljivo, nije zaustavljao igru.

Tu, ipak, nije bio kraj…

Sudija Marko Ivković, posle utakmice, morao je i policajcima da iznese službeno viđenje skandaloznog događaja. Saznajemo da četvrti arbitar nije prijavio teži napad, niti udaranje. Navodno, objasnio je da se između njega i nepoznatog lica našao redar i nije dozvolio fizički kontakt. U izjavi, Ivković je naveo da je samo odgurnut…

Snimak sa tribina kragujevačkog stadiona, dospeo u žižu javnosti, ipak, donekle „koriguje“ tvrdnje sudije iz Lajkovca. U trenutku napada, redar je sa leđa pokušao da zadrži huligana i zaustavi u hodu ka četvrtom arbitru. Tek posle, nejasno završenog, zamanjivanja rukom ka Ivkoviću, u sukob se umešao drugi radnik obezbeđenja i sa kolegom odveo izgrednika sa lica mesta…

Službena lica moraće u narednim danima da dostave dopunske izveštaje direktoru takmičenja, Aleksandru Piviću, i Sudijskoj komisiji. Delegat Miodrag Janković prijavio je domaćina za lošu organizaciju i Radničkom 1923, izvesno, sledi kazna. U zavisnosti od konačne forme prijave i kvalifikacije napada, izvršenog ili u pokušaju, zavisiće i visina sankcije. Kragujevčanima, posle svega, prete i prazne tribine.

Na žalost armije specifičnih navijača, 5.000 svedoka poslednje pobede nad Proleterom, fudbalera i stručnog štaba… Sve zbog jednog čoveka!

 

Komentari

Vaš komentar