Bukti rat oko FSS: Skupština zakazana, Zvezda se ne predaje

Srbija - Super liga 21. okt 202210:05 > 11:128 komentara
Stojanović, Stojković, Bjeković i Šurbatović
Srđan Stevanović/Starsport

Žestok rat, ovih dana, traje u najavi Izborne skupštine Fudbalskog saveza Srbije. Otvoreni frontovi, na nekoliko polja, deset dana pred sednicu u Staroj Pazovi, nude i nekoliko zanimljivih teorija do konačnog „obračuna“.

Fudbalski savez Srbije dobiće predsednika poslednjeg dana oktobra. Zvanično formulisana odluka Izvršnog odbora već je i obnarodovana – sednica u Sportskom centru FSS zakazana je za 31. oktobar, s početkom u 14 časova.

Izbori u FSS

Poslednjih dana sve su glasnije informacije da bi Izborna skupština, ipak, mogla da bude odložena za proleće. Pominje se i drugi scenario – da skupštinski saziv bude konsituisan u dogovorenom roku, a izbor predsednika sačeka mirnije vreme…

Za sada nijedna od opcija nije zvanično u igri, niti je prihvaćena od aktuelne garniture na Terazijama 35. Pominju se i privremene mere UEFA i već ponovna blokada novca.

Ideju o odlaganju, kako saznajemo, zagovaraju predstavnici Crvene zvezde. Sa stadiona „Rajko Mitić“ pokušavaju, ovih dana, da obezbede potrebnu većinu i za bojkot najavljenog zasedanja u Staroj Pazovi. Na krilima činjenice da delegati zapadnog regiona i FS Vojvodine nisu istakli kandidaturu Nenada Bjekovića za predsednika, rukovodstvo Crvene zvezde pokušava da stvori kritičnu masu, dovoljnu za odlaganje sednice.

U ovom trenutku, potvrđeno je u fudbalskim krugovima, ideja crveno-belih nema većinsku podršku.

Na Terazijama 35 zato traju užurbane pripreme za poslednji čin izbornog procesa i promociju Nenada Bjekovića u predsednika. Sportski radnik zavidne biografije, nekad trofejni fudbaler i trener, kasnije i ključni čovek u mnogim Partizanovim uspesima, jedini je kandidat za naslednika Slaviše Kokeze, svojevremeno uticajnog člana Zvezdine uprave, u beogradskim kancelarijama.

Nisu prošla mnoga kukavičija jaja, poput lažne kandidature Nebojše Lekovića. Bjeković ima podršku najuticajnijih fudbalskih ljudi, na čelu sa selektorom Draganom Stojkovićem, i za sada nošen kandidaturama Beograda, Kosmeta i FS RiS, skoro izvesno predvodiće FSS u narednom periodu. Kojem, to je već pitanje sa neizvesnim odgovorom…

Napokon, ključnu ulogu u izboru predsednika FSS imaće prvi čovek države. Predsednik Aleksandar Vučić, za sada, nije se javno oglašavao na goruću fudbalsku temu. I u situaciji kad se svi pozivaju na podršku vrhovnog autoriteta, poslednji događaji u FSS odlično se uklapaju u odavno poznatu političku matricu, indoktriniranu na lokalnom i državnom nivou. Veštački stvorenih frontova, besprekorne podloge za dominaciju jednog čoveka…

 

 

Komentari

Vaš komentar