Bura u Bačkoj Topoli: Krstajić za raskid traži 110.000 evra

Srbija - Super liga 23. okt. 202111:15 > 11:3921 komentara
Podeli:
Mladen Krstajić
Pedja Milosavljević/ Starsport

TSC je ostao bez trenera – posle nepunih 11 meseci, rukovodstvo superligaša iz Bačke Topole otkazalo je poverenje šefu struke Mladenu Krstajiću. Borba nije okončana, kako saznaje Sport klub, nekadašnji selektor Srbije ne miri se sa smenom i za raskid ugovora traži 110.000 evra.

Toliko bi, prema računicama, Mladen Krstajić trebalo da zaradi do isteka ugovora – poslednjeg junskog dana 2023. Doskorašnji trener TSC-a nije spreman na kompromis, iz više razloga.

Najočigledniji, očitava se u nezadovoljstvu smenom – nedugo po objavi vesti da se rastao sa čelnicima kluba iz Bačke Topole, Krstajić je na društvenim mrežama istakao superligašku tabelu, podebljanu četvrtim mestom i učinkom ekipe u prvih 13 kola.

Povezano

Dan kasnije, u razgovorima oko uslova raskida ugovora ostao je dosledan u stavu – otkaz nije zaslužio. Zato je na ime obeštećenja zahtevao isplatu narednih 20 plata, zaključno sa junskom 2023. Predsednik kluba, Janoš Žemberi, izneo je kompromisan predlog i ponudio Krstajiću tri mesečne zarade na ime odštete. S druge strane, brzo je stigao negativan odgovor i u situaciji dijametralno suprotnih stanovišta oko raskida ugovora završen je prvi sastanak. Bez izgleda da dogovor bude definisan u narednim danima.

„Nismo još dogovorili uslove raskida ugovora“, kratko je u izjavi za Sport klub istakao Janoš Žemberi, prvi čovek superligaša iz Bačke Topole, ne želeći da se udubljuje u finansijske detalje.

Janoš Žemberi
Srđan Stevanović/Starsport

TSC ima dve nedelje da reši goruće pitanje.

Budući šef stručnog štaba moći će da dobije dozvolu za rad od trenerske organizacije tek sa overom raskida ugovora sa prethodnikom. Rukovodstvo je imenovalo Mirka Jovanovića kao privremeno rešenje. Bivši pomoćnik Zoltana Saba, dolaskom Mladena Krstajića na klupu promovisan u sportskog direktora, moći će samo dva naredna kola da vodi ekipu.

Toliko prostora ostavljaju propisi FSS, do angažovanja trenera sa PRO licencom. A, pojava novog šefa struke na klupi, uz taj, zahteva i ispunjen uslov o raskidu ugovora sa bivšim trenerom. Za sada, takav papir u kancelarijama Borislava Banjca, sekretara kluba iz Bačke Topole, nije ni na vidiku…

Razlika je navodno u tričavih 93.000 evra! Baš toliko su, prema određenim procenama, udaljeni Mladen Krstajić i TSC u ovom trenutku. Pregovori su u toku…

Komentari

Vaš komentar