Crvena zvezda ugostila Zenit

FK Crvena zvezda

Prijateljstvo Crvene zvezde i Zenita traje više od jedne decenije, a potvrda toga jesu međusobne posete, ali i utakmice, kako seniorskih timova, tako i mlađih selekcija. Tim povodom, delegacija Zenita biće gost crveno-belih narednih dana u Beogradu, a druženje je započeto prijateljskim odmeravanjem snaga pionirskih selekcija, kao i ceremonijom koja je prethodila meču.

Predsednik Crvene zvezde Svetozar Mijailović je izrazio veliku zahvalnost ruskim prijateljima, ali i kompaniji Gazprom, koja je značajno doprinela jačanju odnosa dva kluba.
„Fudbalski meč naših mladih, nadolazećih snaga je samo izraz onoga što klubovi Zenit i Crvena zvezda rade i koliko razmišljaju o svojoj budućnosti. Od ovih mladih ljudi, očekujemo da u dogledno vreme postižu rezultate koje seniorski timovi naših klubova već beleže na domaćoj, ali i evropskoj sceni. Nadam se da će im utakmica ostati u trajnom sećanju, kao podsticaj za budući rad. Moram da se zahvalim kompaniji Gazprom, preko koje je počelo, a i učvršćeno ovo prijateljstvo koje danas imamo sa Zenitom. Dragi prijatelji, želim vam lep boravak na našem stadionu na kojem su postizani vrhunski rezultati i verujem da će ono što je Crvena zvezda u svojoj istoriji ostvarila biti inspiracija za naše prijatelje iz Zenita da i oni dosegnu one trofeje koje smo mi osvajali do sada. Želim vam pre svega dobro zdravlje, a potom i uspeh“.
Za sam kraj svečanosti, okupljenima se obratio i Generalni direktor Zenita – Aleksandar Medvedev.
„Pogledajte kakav su nam praznik priredili fudbalski bogovi. Obezbedili su nam tako divne vremenske uslove za utakmicu. Veoma mi je drago da vidim popunjene tribine vaše akademije i siguran sam da će uz takvu podršku fudbaleri naših klubova pokazati sve što umeju i pružiti dobru, beskompromisnu borbu i lepu utakmicu. Crvena zvezda i Zenit se nalaze na istom talasu i nije slučajno da oba kluba prednjače za sedam bodova u odnosu na najbližeg rivala. Želimo vam da Crvena zvezda izbori direktno učešće u Ligi šampiona sledeće godine“, rekao je Medvedev.
Komentari

Vaš komentar