Čukarički produžio ugovore sa Puškarićem i Radojičićem

Podeli:
fk čukarički

Čukarički je u petak produžio ugovore sa dvojicom prvotimaca, Darkom Puškarićem i Stefanom Radojičićem, obojica igraju na mestu štopera.

Najiskusniji u ekipi sa Banovog brda Puškarić (35) obavezao se na vernost belo-crnima na još godinu dana, dok je Radojić potpisao ugovor do 2024. godine.

Puškarić je u Čukarički stigao 2017. godine, za četiri sezone na Banovom brdu odigrao je ukupno 94 utakmice, postigao je pet golova. Sa Brđanima je do sada dva puta nastupao i u evropskim takmičenjima.

„Još ranije sam se oko svega dogovorio sa Upravom kluba, ovaj potpis ugovora predstavlja samo „tehničke detalje“. Nije bilo komplikacija i nepredviđenih stvari, postigli smo brz dogovor i sada je na nama da ostvarimo ciljeve u novoj sezoni“, kazao je Darko Puškarić.

Darko nije bio sa Čukaričkim na pripremama u Sloveniji, s obzirom da je u fazi oporavka od povrede, na utakmici protiv OFK Bačke krajem februara doživeo je lom noge.

„Za mene od nedelje praktično počinju pripreme. Bilo je bitno da se osposobim za napore koji mi predstoje, da se mišići vrate u svoje funkcije. Počeo sam da trčim, nadam se da ću uskoro raditi i sa loptom“, kazao je Puškarić, koji je potom izrazio zadovoljstvo sa onim što je ekipa uradila u Sloveniji:

„Iako nisam boravio na Bledu, bio sam u kontaktu sa svima, gledao i prenos poslednje utakmice. Ekipa i u fizičkom i u tehničko-taktičkom smislu deluje vrlo dobro, stručni štab je odradio veliki deo posla, naravno i igrači. Istakao bih činjenicu koja je vrlo bitna, Uprava kluba je zadržala ekipu, nije bilo mnogo promena. Momci su već prošli sve, znaju zahteve, ambicije i renome kluba, tako da im je bilo mnogo lakše. Sve je očigledno odrađeno planski, u suprotnom ne bi bilo preduslova za uspeh“.

Puškarić je u ekipi Čukaričkog od pojedinih momaka i duplo stariji, ali je istakao da mu uloga koju ima u timu sasvim odgovara.

„Nije to nikakva novina, u poslednjih nekoliko godina to je normalno i prirodno. Moram da pohvalim mlađe momke, mada svi su od mene mlađi“, nasmejao se Puškarić, koji je potom dodao:

„Lepo je u ovakvom ambijentu raditi, najlepše je kad ste okruženi mladima“.

Puškarić je igrama i odnosom prema radu i treninzima postao jedan od stubova ekipe sa Banovog brda, a svake godine postavlja se i pitanje koliko će se još dugo baviti fudbalom.

„Nisam se upuštao u ta razmišljanja, s obzirom da je teško predvideti neke stvari. Eto, imao sam povredu, pre toga sam preležao koronu… Da li ću igrati godinu dana, ili možda još dve-tri, videćemo. Bitno je samo da sam fokusiran na ono što radim. Ali, želeo bih da istaknem da je u ovakvom klubu sve lakše. Završio sam tenersku „B“ licencu, planovi su mi da idem korak po korak. Sledeća je „A“ licenca, pa kad dođe vreme videćemo šta dalje“, kazao je Darko Puškarić.

Stefan Radojićić je rođen 2001. godine u Valjevu, ali je već dugo u Čukaričkom. Sada je zadužio i dres prvog tima Brđana.

„Ovde se osećam sjajno, Banovo brdo i Čukarički su moja kuća. Iako sam počeo fudbalom da se bavim u rodnom Valjevu u ekipi Krušika, vrlo rano sam došao u Čukarički, ovde sam od 2014. godine. Prošao sam sve mlađe selekcije, od pionira pa nadalje, bio na pozajmicama najpre u IMT-u, potom u Železničaru. U Pančevu mi je zaista bilo sjajno, propustio sam samo jednu utakmicu zbog kartona. U mojim godinama je bitno da što više igram, a nadam se da ću imati priliku i u prvom timu Čukaričkog ove sezone“, kazao je Radojičić.

Stefan je na Bledu prošao prve pripreme sa prvim timom Brđana, ali ističe da se ne oseća kao novajlija

„Većinu mlađih momaka odlično poznajem, uglavnom smo zajedno igrali u Omladinskoj školi Čukaričkog. Stariji momci su takođe sjajni, odlično su me prihvatili. Zaista sam zadovoljan kompletnom situacijom, a presrećan sam i zbog potpisivanja novog ugovora. Na meni je da se izborim za svoje mesto, da uz veliku konkurenciju koju imam na mestu štopera što brže napreduje, da igram i da se dokazujem“, zaključio je Radojičić, koji je za Čukarički debitovao pre nešto više od godinu dana.

Komentari

Vaš komentar