Dan odluka FSS: Novi ljudi, licenca Pazaru i četiri stranca

Srbija - Super liga 16. jun. 202114:083 komentara
Podeli:
FSS

Odbor za hitna pitanja Fudbalskog saveza Srbije doneće u sredu popodne set odluka, krucijalnih za najavu boljih dana u domaćim takmičenjima.

Uz najavljenu promenu na čelu Sudijske komisije FSS, smenu Milana Karadžića i imenovanje Dejana Filipovića, izvesno je da će biti ozvaničen i novi sastav tela, u čijim ingerencijama je i regularnost Super, Prve i ostalih liga.

Povezane vesti

Predsednik Filipović imaće trojicu najbližih saradnika. Ideja je da budu imenovani nekadašnji arbitri od ugleda, daleko od klupskih kombinacija. Opšti je stav novog rukovodstva Fudbalskog saveza Srbije da je vreme za nove ljude, neukaljane tokom karijere, spremne da se suprotstave uticajima moćnika iz svakojakih kancelarija. Izvesno je da će svaki region imati po jednog predstavnika u komisiji.

Najboljem srpskom sudiji, Miloradu Mažiću, biće povereni poslovi savetnika predsednika Sudijske komisije.

Propozicije takmičenja za narednu sezonu, uz smanjenje broja klubova od narednog leta i novi sistem takmičenja, imaće još jednu promenjenu stavku – novu kvotu stranaca. Od naredne sezone, svaka ekipa moći će da ima najviše četvoricu u protokolu.

Novi Pazar će dobiti licencu za takmičenje u elitnom rangu, iako ova tema nije u direktnoj nadležnosti Odbora za hitna pitanja. Novopazarci su prethodno iscrpili pravna sredstva, Komisija za licenciranje nije dala zeleno svetlo zbog UPPR postupka, drugostepeni organ, kraj maja, nije ni razmatrao žalbu, jer je bila neblagovremena. Pazarci su upućeni na fudbalsku „vladu“, koja će i zaključiti, po svemu, specifičan slučaj.

Najavljeno je i nekoliko promena u propozicijama i izmene u ligama mlađih kategorija. Omladinsku ligu, od naredne sezone, igraće dečaci rođeni 2003. godine i mlađi.

Početak sednice, na kojoj neće biti generalnog sekretara Jovana Šurbatovića, delegata na aktuelnom Prvenstvu Evrope, zakazan je za 14,30. Predsedavaće Nenad Bjeković, zamenik predsednika.

Domaćin – Sportski centar Fudbalskog saveza Srbije u Staroj Pazovi.

 

Komentari

Vaš komentar