Danilo Grujić: Ostavljam pištaljku!

Srbija - Super liga 26. jun 202113:558 komentara
Podeli:
Danilo Grujić
Guliver image

Arbitar sa superligaške liste, Danilo Grujić, oglasio je – kraj karijere. U petak je potvrdio odluku o definitivnom povlačenju sa terena.

Svojevremeno jedan od najperspektivnijih srpskih sudija, poslao je zvaničan zahtev za preimenovanje u instruktora prve kategorije. Odluku je obrazložio u pismu dostavljenom Izvršnom odboru Strukovne organizacije sudija Fudbalskog saveza Srbije.

„Molim vas da me iz zvanja sudije prve kategorije prevedete u zvanje instruktora prve kategorije“, stoji u dopisu s potpisom Danila Grujića, datiranom na 25. jun.

Povezane vesti

#related-news_1

Niški arbitar nalazi se na superligaškoj listi od 2009. Vodio je u to vreme i najzahtevniji, „večiti derbi“, sa lakoćom i statusom čoveka od poverenja Sudijske komisije Fudbalskog saveza Srbije. Grujićev uzlet, na kratko, prekinuo je susret Crvene zvezde i Partizana iz 26. novembra 2011. Buru je podigao jedanaesterac, posle igranja rukom Nemanje Rnića. Usledila je kratka pauza i potom serija izazova u najatraktivnijoj utakmici srpskog fudbala.

U karijeri, sakupio je ukupno – šest „večitih derbija“.

Pismo Danilo Grujić
Printskrin

Od 2012. do 2019, sa kraćim prekidom od jedne sezone, Grujić je nosio FIFA znak. Zenit karijere dostigao je u timu Milorada Mažića, kao dodatni sudija, učestvovao je na Prvenstvu Evrope u Francuskoj, finalnom susretu Lige šampiona 2018. i bezbroj međunarodnih utakmica. Debitovao je 25. maja 2012, u susretu omladinskih selekcija Ukrajine i Izraela, karijeru na kontinentu zatvorio je 23. oktobra 2019, u meču Lige šampiona mladih, Inter-Borusija Dortmund.

Vodio je 43 međunarodne utakmice.

Odluka Danila Grujića usko je povezana sa najavljenim promenama na listama sudija superligaškog ranga. Nišlija se nije pomirio sa brisanjem liste, javno je sa kolegama iz istočnog regiona digao glas protiv zemljaka Bojana Stojanovića, novog člana Sudijske komisije, sa teritorije FS RiS. Grujić je odlučio da se povuče na sopstveni zahtev, ne čekajući odluku Izvršnog, ili Odbora za hitna pitanja FSS, u čijoj nadležnosti se nalazi usvajanje lista za narednu sezonu.

 

 

 

Komentari

Vaš komentar