Đorđevic za SK: Napredak se pokrio i rezultatom i igrom

Podeli:
Srdjan Stevanovic/Starsport

Posle kiše (porazi od Kluža i Mure), izašlo je sunce (trijumf Napretka nad Univerzitateom). Ipak se okreće. Na dobro, što hrabri. I obećava. A, koliko će doneti uspeha u novoj sezoni?

Brojimo: jedan, dva, tri, četiri. Kraj? Ne, nije kraj. Gotovo je izvesno da na broju četiri neće da se zaustavi niska Napretkovih pojačanja u letnjem prelaznom roku. Za nešto bolje i veće, neophodno je angažovati više njih, kako bi se znatno vedrije, dakle, optimističnije, iščekivale jesenje, prvenstvene bitke. To je, valjda, svima jasno.

povezano

„Potpuno ste u pravu“, ističe Dušan Đorđević, trener Kruševljana, u razgovoru za Sport Klub.

Ne zaboravimo, dosad su pristigli: golman Nikola Petrić iz novosadskog Proletera (po ocenama u prošloj sezoni odmah iza Milana Borjana), levi bek Nikola Vukajlović (Inđija), zadnji vezni Klemen Bolha (Aluminij) i napadač Bojan Čečarić (Novi Pazar). Ko je sledeći?

„Napredak nije u poziciji da izdvaja novac za obeštećenje, pritom je teško pronaći slobodnog, kvalitetnog igrača za mesto koje se podvodi kao problematično. Razumem Upravu. Sve razumem, ali i pored navedenog, očekujem osveženja, prave igrače, ne one koji će samo da popune broj na treninzima. Dok smo ovde, na pripremama u Moravskim Toplicama, izvesno je, spisak se neće menjati, vreme za novajlije počeće da teče tek kada se ekspedicija, u petak, vrati u Kruševac. Daj Bože da angažujemo dvojicu, trojicu…Bilo bi to dovoljno, ma, bilo bi super.“

Kako ste zadovoljni dosadašnjim proverama, ili probama, nazovite ih kako hoćete?

„Startni poraz od ozbiljnog, rumunskog šampiona Kluža, 0:3, no, ako se uzme u obzir da smo u prvih 45 minuta održali 0:0, pogodili stativu i predstavljali ravnopravnog rivala u tom delu, onda se izvlače povoljni utisci, pogotovo što je u nastavku bilo mnogo promena u timu. Zatim smo izgubili od Mure, 1:3, da bismo se juče, protiv rumunske Univerzitatee, pokrili ne samo rezultatom, 2:0 za nas, nego i igrom, u strelce su se upisali Bojan Čečarić i Đorđe Jovanović.“

Ono što, takođe, ne bi smelo da se preskoči: u Sloveniji imate odlične uslove?

„Za svaku pohvalu. Hotel, teren uz hotel, bazeni na sve strane, čitav kompleks za čistu desetku. U svemu ovome, pre nas uživao je i Maribor, što samo pojačava utisak koliko smo, zapravo, pogodili izborom objekta i okoline, toliko značajne za sprovođenje svih zamisli stručnog štaba. Otkriću i da se nedaleko od Napretkove baze, u hotelu udaljenom 300 metara, nalaze fudbaleri zagrebačkog Dinama. Znamo da su tu, ali nismo se susretali, viđali smo njihov autobus kako promiče…Još nešto: hrvatski prvak je odlučio da na trening putuje dvadesetak minuta, valjda je pronašao savršenu, travnatu podlogu“, zaključio je Dušan Đorđević, kormilar kruševačkog superligaša, za Sport Klub.

Sledeći Napretkov rival u Sloveniji – Skalica iz Slovačke (četvrtak, 30.jun).

Komentari

Vaš komentar