Đurović za SK: Vreme za pobedu crveno-belih u derbiju

Srbija - Super liga 6. apr 20219:02 > 10:25
Podeli:
Žarko Đurović
FK Crvena zvezda

Zvezdin đak, od malih nogu naučen da pobeđuje u derbijima, punih šest godina u mlađim kategorijama crveno-belih delio je, redovno, zajedno sa svojom generacijom, lekcije najljućem protivniku, uspešan niz nastavio i kada su na red došle utakmice u seniorskom uzrastu ( iz rukava izvlači podatak: 11 utakmica, osam trijumfa, dva remija i poraz). Sa vama i nama Žarko Đurović. Danas.

I previše za uvod“, uz širok osmeh konstatuje Đurović na startu razgovora za Sport Klub.

To su činjenice?

Slatke, ne mogu biti slađe kad se u priču uvede rivalstvo sa Partizanom. Uzalud titula, uzalud sve, ako se na pleća ne obore komšije. Pošto sam Zvezdino dete, uvek sam, čini mi se,osećao veću odgovornost od onih koji su iz drugih gradova stizali u ulicu Ljutice Bogdana.

Ko će u sredu da se raduje?

Nadam se, Zvezda.

Obrazložićete, svakako?

Prošlo je dosta vremena otkako Zvezda nije slavila u najvećoj svetkovini srpskog fudbala. Smatram, takođe, da je kvalitet na njenoj strani, što je osnovni preduslov da se ostvari odgovarajući rezultat. Pa ipak, ne sme se zaboraviti: nezahvalno je tvrditi bilo šta uoči derbija. Pogotovo ne ovoga puta, kada su i Zvezda i Partizan u dobroj formi, kada će neko morati da prekine seriju pobeda, kada…Živi bili, pa videli.“

Čija timska igra je u prednosti?

Zvezdin kolektiv je jači, dok su Partizanovi individualci veoma opasni, pažnja bi morala da se usmeri na Sumu, Natka, Jojića i Markovića. Ono što je izvesno: nikome neće biti lako!

Bežite od prognoze?

Šta će mi to? Mogu samo da navijam za Zvezdu. I iščekujem povoljan ishod. Kad kažem povoljan, pričam o pobedi. Zbog ukusa titule.

Nekada je Piksi Stojković vedrio i oblačio, kucnuo je čas za neke nove „klince“?

Na derbijima su se rađali veliki igrači, kao što su i oni, ranije promovisani u poznata imena, u derbijima potvrđivali klasu. Primer Bore Cvetkovića, koji je blistao u mečevima sa Partizanom, plenio i igrom i golovima. I to je razlog što svaki sledeći derbi iziskuje pažnju, što očekujemo da zasija neko novo ime. Šansa je tu, momci izvolite, teren je vaš.

Svojevremeno ste, uz Roberta Prosinečkog, sedeli na Zvezdinoj trenerskoj klupi, i gubili ste i pobeđivali u derbijima?

Po četiri pobede i četiri poraza. Protiv Stanojevića nije išlo, sa Grantom je bilo drugačije, tri puta smo, u 45 dana, uzastopno slavili.

Imate li nekakav predlog za Stankovića?

Neka pobedi!“, naglasio je Žarko Đurović za Sport Klub.

Komentari

Vaš komentar