Ekskluzivno: Video iz VAR sobe i sukob Tončeva sa sudijama

Srbija - Super liga 12. jan. 202217:45 > 17:5614 komentara
Podeli:
VAR
SK

Burna dešavanja, pod prismotrom VAR sobe, u poluvremenu meča Radnik – TSC (2:1) nisu još dobila epilog. Sport klub eksluzivno prezentuje snimak u kojem se čuje razgovor Novice i Stanislava Tončeva sa sudijskom četvorkom.

Sporni događaj, u kojem su učestvovali predstavnici kluba iz Surdulice i sudije, predvođene Dejanom Trifkovićem, predmet je istraživanja Disciplinske komisije Fudbalskog saveza Srbije.

U njemu se jasno čuje rasprava Novice i Stanislava Tončeva sa službenim licima. Čelnici Radnika našli su se u svlačionici u poluvremenu i imali raspravu sa sudijama. „Sukob“ su uživo slušali Momčilo Marković i Milovan Ristić, VAR i AVAR sudija na spornoj utakmici. Prvostepeni organ, do sada, utvrdio je autentičnost priloženog materijala i glasova na snimku iz VAR sobe.

U transkriptu razgovora jasno se razaznaju glasovi pojedinih aktera.

Stanislav Tončev: „Šta mašeš, bre?“

Sudija: „Pa, bio je faul…“

Novica Tončev: „Pa, šta ako je bio faul, šta? Oprosti mu žuti… prvi faul žuti! U ponedeljak imam skupštinu, samo polako… samo da pokažem zašto mi isključili igrača. Prvo je bio faul na centarfora… Ako ga je pipnuo po nogu, ja ću da lajem, al’ prvo faula nema… Tries boda ima, a ja se borim za opstanak.“

Stanislav Tončev: „A, jel’ imaš faul na špica?“

Povezano

Potom, na snimku, minut traje rasprava da li je bio faul. Predsednik FS Regiona istočne Srbije, Novica Tončev, ubeđuje sudiju da se pre toga desio prekršaj nad golmanom.

Sudija: „Jel’ stvarno mislite, Novice, da mi imamo nešto protiv vas?“

Novica Tončev: „Ja stvarno mislim, ja stvarno mislim.“

Stanislav Tončev: „Baš ste lepo utakmicu sudili.“

Sudija: „Koliko puta smo vam dolazili ovde?“

Novica Tončev: „Pa, što ste me sada namestili?“

Sudija: „Pa jel’ mislite da je namerno nešto rađeno?“

Novica Tončev: „Ovo je namerno neko, on mu je rekao daj mu žuti…“

Odluku o eventualnoj kazni Novici i Stanislavu Tončevu doneće Disciplinska komisija FSS. Čelnici Radnika terete se za povredu restriktivnog prostora i ulazak u sudijsku svlačionicu u poluvremenu utakmice. Obojica su suspedovana od pokretanja postupka, krajem novembra.

Glavni sudija meča bio je Dejan Trifković. Asistirali su Bojan Banović i Slobodan Pavlović, poslove četvrtog arbitra obavljao je Aleksandar Živković.

Komentari

Vaš komentar