Gaćinović za SK: Ko se boji otkaza, nije za fudbal

Podeli:
Vladimir Gaćinović
Privatna arhiva

Niška priča Vladimira Gaćinovića – čin prvi. Neukaljani fudbalski pregalac na novom zadatku, klupi Radničkog, rešen da se izbori sa svim ovdašnjim, znanim i neznanim, krivinama i po hitnom postupku niški tim privede u mirno more.

Vreme nije saveznik – 20 dana do kraja jesenjeg dela sezone, usput na debi stiže silna Vojvodina. Može li Radnički do binga već na Gaćinovićevoj premijeri protiv Lalatovićeve kaznene ekspedicije?

„Lako pitanje, težak odgovor… Posle tri treninga, bez želje da zamaram momke velikim brojem informacija, moja je ideja da vratim ekipi psihološku stabilnost. Ima vremena za detalje, pauza je pred nama“, smatra Vladimir Gaćinović.

A, Nišlije više ne mogu da čekaju. Radnički je u „slobodnom padu“, u seriji od četiri uzastopna poraza. Od 26. oktobra i Partizana ne zna ni za bod.

„Verujem u Radnički! Mogao sam da odložim dolazak za januar, da odgledam meč sa Vojvodinom iz lože… Volim, ipak, izazove i zato sam prihvatio, bez obzira na delikatnost trenutka, zadatak da predvodim tim protiv Novosađana. Uz sjajnog kolegu Nenada Lalatovića, snaga Vojvodine je i kapiten Nikola Drinčić. Ostali, uz rame vođi, čine sjajan kolektiv, za poštovanje, jedan od najboljih u Srbiji.“

Iako superligaški karavan broji čak rekordnih 20 učesnika, poslednjeg novembarskog vikenda na programu je 16. runda, Čair će posvedočiti prvom ovosezonskom duelu trenera evropskog pedigrea. Gaćinović je predvodio Spartak 2018. u istorijskom pohodu do trećeg kola kvalifikacija, Lalatović sa Vojvodinom dve godine kasnije stigao pred vrata Lige Evrope.

„Žreb nas je razdvojio do zimskih dana… Cenim Lalatovića, igrali smo ranije prijateljske utakmice, odlično se poznajemo. Tačno znam šta se od Vojvodine očekuje, Radnički je nepoznanica, za razliku od Spartaka, gde je svaki fudbaler „u po noći“ znao zadatke.“

Otašević desna ruka

Prvi saradnik Vladimira Gaćinovića biće – imenjak mu Otašević. Novovarošanin, direktno iz kopački, sa statusom registrovanog fudbalera Javora, stiže na Čair.

„Hteo sam da zajedno radimo još u Spartaku, prošlog leta, međutim, imao je drugačije planove. Sjajan je momak, posvećen fudbalu, školovan, sa „A“ licencom i predispozicijama da bude odličan trener. Otašević je i kao fudbaler razumeo moje ideje, verujem da ćemo i kao kolege dobro da sarađujemo“, poručio je Gaćinović.

U stručnom štabu ostaje Saša Caki Stojanović, još jedno, do prošle sezone, domaćim ljubiteljima fudbala, sa terena, poznato lice.

Nepun sat pošto je Sport klub objavio informaciju da je Vladimir Gaćinović stigao na Čair iskristalisalo se pitanje – okud uspešan stručnjak u Radničkom, čuvenom trenerskom „gubilištu“.

„Nišlije su bile uporne da ne čekamo januar i nisam uspeo da se odbranim. Uostalom, reč „ne“ nije u opisu moje karijere, često sam voleo da se nadmećem sa svima, najviše sa sobom. Baš kao i u životu! Svidela mi se filozofija jednog starijeg kolege – ko se boji otkaza, nije mu mesto u fudbalu. Komfor, kakav sam imao u Subotici, uz dobru igru i rezultate, ume ponekad da uspava trenera. Često sam hodio težim putem, takav je i moj najnoviji izbor“, poručio je Vladimir Gaćinović.

Početak meča na niškom Čairu zakazan je za ponedeljak, u 16 časova. Stručni štab Radničkog, pred duel sa Vojvodinom, ne računa na povređenog Aleksandra Kovačevića i Nikolu Stevanovića.

Komentari

Vaš komentar