Golgeter koji se voleo: U utorak sahrana Bore Gola

Srbija - Super liga 25. jan. 20229:514 komentara
Podeli:
Bora Stevanović
FK Rad

Čuveni napadač Rada, Borislav Stevanović, biće sahranjen u utorak, na groblju u mestu Rudare, nedaleko od Kosovske Mitrovice. Početak opela je u 11,30.

Golgeter, miljenik navijača, legendarni Boga Gol, preselio se u legendu. Preminuo je u bolnici u Kosovskoj Mitrovici, u 47. godini. Voljen, širokog osmeha i u teškim danima, nosio je životnu muku na specifičan način. Ne hajući na sutra i daleku budućnost…

Povezano

Ostavio je dubog trag u srpskom fudbalu. Najpoznatiji i najdublji na Banjici, gde je za sjajne golove i nezaboravne prvoligaške partije, nagrađivan posebnim aplauzima, skandiranjima i pesmama… Čuvena generacija Rada, s početka 20. veka, zauzela je posebno mesto u klupskoj istoriji. Stari šarmeri i vanvremenski fudbaleri, udahnuli su „građevinarima“ prepoznatljiv šmek i od Banjice napravili stecište posebnih radoholika, zaljubljenih u sebe i Radove boje.

Igrao je u niškom Radničkom i Zemunu, na kraju karijere, više rekreativno, i za BASK. Karijera van granica Srbije zaslužuje poštovanje – rumunska Univerzitatea, španska Merida, kraće vreme i italijanska Manfredonija…

Poslednjih godina skrasio se u rodnoj Kosovskoj Mitrovici i posvetio privatnom bizinsu. Buran život, kafanski dani, druženja sa prijateljima, ostavili su dubok trag u Borinoj duši. Na kratko vreme ophrvala je i bolest Borino telo, ali i tu bitku uspeo je da iznese vedrog osmeha i sa pobedničkim razmišljanjima. Okrenuo je list i posvetio privatnom poslu. Nije, ipak, u konačnom računu mogao dalje – nedugo pošto je proslavio rođenje unuka, opet se našao u bolničkoj postelji. Ovog puta, bez šanse da se izvuče. Dalje nije mogao… Vest o Borinoj smrti, u ponedeljak ispred podneva, šokirala je fudbalsku Srbiju.

Pokušavao je i da se vrati najpopularnijem sportu. Pominjalo se, ne tako davno, da će opet u Rad, na mesto sportskog direktora. Imao je želju da preuzme i brigu o matičnom Partizanu, iz Kosovske Mitrovice. Nemirna duša, ipak, nije dala Stevanoviću da se vrati staroj i najvećoj lubavi… Fudbal, kakav je danas, nije uspevao da shvati. A, imao je neopisivu volju… Do sudnjeg dana.

Legendarni Bora Gol ostavio je iza sebe priču o fudbalu kakvog više nema, boemskom životu, kafanama obojenim tugom i pesmom, u isto vreme… Takav je ostao do poslednjeg dana, 24. januarskog jutra 2022… Maleno Rudare, čitav Kosmet, ispratiće legendu na večni počinak.

Komentari

Vaš komentar