Ignjatović vodi istok četiri godine

Srbija - Super liga 7. okt 202223:451 komentar
Podeli:
Region istočne Srbije
SK

Fudbalski istok, u petak popodne, dobio je predsednika – Zoran Ignjatović predvodiće FS RiS u naredne četiri godine.

Skoro nepoznati sportski radnik, od skoro potpredsednik Nadzornog odbora FSS, dobio je jednoglasno poverenje 42 prisutna, od ukupno, 46 delegata. Tek promovisani predsednik FS Regiona istočne Srbije, u narednim danima kako nalaže Statut FSS, moraće da se povuče sa javne funkcije – većnika u niškoj opštini Pantelej.

Povezano

Izbor Zorana Ignjatovića, iako u atmosferi jednoglasja, ispratio je i manji sukob oko budućeg generalnog sekretara. Stopirano imenovanje Ivana Hadži Đorđevića, zaposlenog u lokalnom PIO fondu, obrazloženo je potrebom angažovanja profesionalca. Zato će prvi operativac saveza biti naknadno imenovan.

Poslovi potpredsednika povereni su Vladanu Gašiću i Milošu Mitroviću.

Uz predsednika i najbliže saradnike, u Odboru za hitna pitanja naći će se Ivan Nikolić, prvi čovek Disciplinske komisije FSS i jedan od najuticajnijih fudbalskih radnika na istoku.

Mesta u Izvršnom odboru FS RiS, pored članova najužeg rukovodstva, rezervisana su i za Vladicu Milanovića, Ivana Pešića, Dušana Spasića, Srđana Mijatovića, Miroslava Ilića, Dejana Ivanovića, Dejana Andrejića i Marka Mihajlovića. Ostala su upražnjena tri mesta, od kojih po jedno namenjeno trenerskoj organizaciji i damama.

Do ponedeljka bi trebalo da bude poznat i spisak zastupnika istoka u Skupštini Fudbalskog saveza Srbije. Zasedanju u Nišu prisustvovao je Jovan Šurbatović, generalni sekretar srpske kuće fudbala.

Sednicom u Nišu zaključeni su i regionalni izbori u sistemu FSS. Pokrajinske saveze predvodiće Dragan Simović i Igor Uljarević, beogradski Marko Zdravković, a dva regionalna Zoran Ignjatović i Nebojša Živanović.

Fudbalski savez Srbije dobiće predsednika na sednici u Staroj Pazovi, poslednjeg oktobarskog dana.

Komentari

Vaš komentar