Imao konflikt sa oba učesnika: Određen arbitar finala Kupa

Podeli:
Alexander Hassenstein/Bongarts/Getty Images

Fudbalski savez odredio je da u meču finala Kupa Srbije u kome će se sastati fudbaleri Crvene zvezde i Partizana sudi arbitar Srđan Jovanović, kome će pomoćnici biti Uroš Stojković, Milan Mihajlović i Lazar Lukić.

Jovanović je već delio pravdu na 161. večitom derbiju, u kome su slavili crno-beli rezultatom 2:0, a uprava protivničkog tima tada je imala žestoke kritike na njegov račun.

“ Pravili su pritisak čitave nedelje kroz medije, pa na sudiju Jovanovića, iako smo išli na sastanak sa FSS. Jovanoviću sam rekao, ne sviđa mi se što sudiš, znam da si proglašen kao partizanovac, ali verujem da želiš u Evropi da napreduješ i da nećeš to zloupotrebiti. Ali on je zloupotrebio, i poništen nam je čist gol“, govorio je posle pomenutog meča generalni direktor Crvene zvezde Zvezdan Terzić.

S druge strane, ne može se reći da je Jovanović imao dobar tretman ni od strane Partizana. Naime, njega je na meču protiv Vojvodine, koji je novosadski klub dobio rezultatom 3:2, tadašnji trener crno-belih Savo Milošević gađao flašom u glavu. Posle tog meča Milošević je napustio Humsku, a sam klub je izdao kratko saopštenje.

„Nakon brutalne krađe u Novom Sadu, kompletnog inženjeringa sudijske organizacije u sadejstvu sa čelnicima FSS, FK Partizan je zakazao sednicu Odbora za hitna pitanja“.

Ove sezone Srđan Jovanović je delio pravdu na 24 utakmice u Superligi Srbije, na kojima je podelio 99 žutih i tri crvena kartona uz 13 sviranih penala. U Kupu Srbije je bio arbitar na tri meča, od kojih je poslednji u polufinalu između Vojvodine i Partizana, u kome su crno-beli slavili minimalnim rezultatom.

 

Komentari

Vaš komentar