IN MEMORIAM: Preminuo fudbalski sudija Dragiša Komadinić

Podeli:
Foto FSB/Dragiša Komadinić
Foto FSB/Dragiša Komadinić

U Beogradu je u 73. godini preminuo nekadašnji fudbalski sudija Dragiša Komadinić.

#related-news_0

Dragiša Komadinić je od 1970. pa u naredne dve decenije bio jedan od najpoznatijih arbitara na ovim prostorima. Početkom devedesetih godina prošlog veka, posle prestanka aktivnog suđenja, posvetio se sudijskoj organizaciji kao instruktor i funkcioner u Fudbalskom savezu Jugoslavije.

Počeo u brigadirskoj uniformi

Kako prenosi Fudbalski Savez Beograda (FSB), „počeo je bukvalno u brigadirskoj uniformi jer je na obuku za fudbalskog sudiju došao direktno sa omladinske radne akcije sa izgradnje auto puta kroz naš glavni grad i odmah su uočili njegovu ozbiljnost, posvećenost, odgovornost i opredeljenje da sa pištaljkom na fudbalskim terenima bude važan činilac u primeni pravila igre.“

„Rođen je 1949. godine u Lisi kod Ivanjice, i kada se sa navršenom 21 godinom života odlučio da se bavi suđenjem u fudbalu od početka je iskazao veliki talenat koji mu je kasnije opredelio sve životne ambicije, a u tome je Dragiša Komadinić bio izuzetno uspešan.

Dragiša Komadinić je od 1979. godine postao sudija na terenima tada elitne Prve savezne lige. Tu se brzo pokazao kao neko u koga svi imaju veliko poverenje i mnogi su bili zadovoljni kada bi im Komadinić sudio.

Od 1984. godine sudio je i međunarodne utakmice. Šest godina kasnije, tačno kada je zaokružio dve decenije svog uspešnog sudijskog staža, oprostio se od aktivnog suđenja utakmica.

Nastavio je da daje doprinos fudbalskom sportu, posebno važnom segmentu koji se odnosi na sudijsku struku. Da je bio i ostao čovek od poverenja pokazao je i kada je 1993. godine postao komesar za suđenje tadašnjeg Fudbalskog saveza Jugoslavije, a bio je i član Izvršnog odbora Fudbalskog saveza Jugoslavije.

Sahrana u subotu, 2. jula

Dragiša Komadinić je preminuo u ponedeljak 27. juna.

Sahrana je u subotu 2. jula na Bežanijskom novom groblju.

Opelo u 11.30, sahrana u 12 časova.

Beogradska sudijska organizacija bila je i ostala ponosna na svog dugogodišnjeg člana Dragišu Komadinića koji je na ovim prostorima stekao ugled sinonima za fudbalskog sudiju i sudijsku organizaciju. Poštovanje mu je bilo iskazano u monografiji autora Nebojša Vukovića posvećenoj stogodišnjici Organizacije fudbalskih sudija Beograda ‘Ambasadori pravde’ u kojoj je Dragiša Komadinić dobio izdvojeni prostor,“ ističe se na sajtu Fudbalskog Saveza Beograda.

Komentari

Vaš komentar