IO FSS: „Lete“ Mrakić i Spasić, borba oko Karadžića

Podeli:
Milan Karadžić
Srđan Stevanović/Starsport

Proleće na vratima – spremanje u jeku. Izvršni odbor Fudbalskog saveza Srbije održaće u sredu prvu sednicu u 2022. godini.

Najinteresantnija tačka dnevnog reda, pod rednim brojem dva, odnosiće se na nekoliko kadrovskih rešenja. A, u njima – uvek vruće i intrigantne teme iz sudijske organizacije.

Prva – promena u Sudijskoj komisiji FSS. Poslednjih dana intezivno se pominju ostavka Dejana Santrača i promocija Marka Popovića u trećeg člana. Nekadašnji arbitar iz Pavliša, međutim, nije prihvatio ideju da se dobrovoljno povuče, pa je ka Terazijama otpremljen predlog o rokadi unutar komisije, bez njegove saglasnosti. Santrača može da smeni jedino Izvršni odbor, zadužen i da imenuje sastav organa u hijerarhiji Fudbalskog saveza Srbije.

Povezano

#related-news_1

Imenovanje Marka Popovića biće podjednako interesantno. Promocija još jednog beogradskog kadra ugrozila bi davno definisanu ideju o ravnomernijoj zastupljenosti regionalnih saveza. Usput, u fudbalskoj Srbiji nije teško pronaći ni arbitre sa referentnijim karijerama, takođe, neukaljanim i spremnim da se uhvate u koštac sa izazovima nadolazećeg proleća. Otuda čudi ekspresan „amin“ sa vrha da poverenje zadobije Popović, čiji dometi sa pištaljkom nisu prebacivali superligaške terene.

Konačna reč ostaje na članovima „fudbalske vlade“…

Podjednako zanimljiva biće i druga stavka – korekcije liste posmatrača Super i Prve lige. Iz jednostavnog razloga – sprema se „metla“ Milanu Karadžiću, predsedniku sudijske organizacije! Uoči sednice vodila se mala borba oko doskorašnjeg „broja jedan“ u srpskom sudijskom esnafu. Poslednje informacije govore da Karadžić nije obezbedio podršku sa uticajnijih adresa, pa bi zajedno sa Dušanom Mrakićem i Ninoslavom Spasićem mogao na spisak prekobrojnih. Eventualno brisanje Karadžića promenilo bi dobrim delom i morfologiju čitave organizacije.

Bjeković i Šurbatović
FSS

Doskorašnji član IO FSS, Dušan Mrakić, dobrovoljno se ranije povukao sa liste posmatrača. „Metla“ čeka Ninoslava Spasića, prvog čoveka sudijskog istoka, zbog poslednjih istupa u medijima i napada na čelnike FSS. Protiv nekadašnjeg sudije iz Surdulice pokrenut je i disciplinski postupak, čiji epilog bi moglo da bude višemesečno izbacivanje iz fudbala…

U paketu su odbijeni predlozi o novim licima na jedinstvenoj listi. U nedostatku konsenzusa doneto je i solomonsko rešenje – novi ljudi moraće da sačekaju letnju pauzu, ili barem narednu sednicu IO FSS.

Ostale tačke, ukupno devet, ne bi trebalo da izazovu širu raspravu. IO FSS usvojiće Poslovnik o radu Odbora za sprovođenje izbora, pravni okvir delanja Veća za rešavanje sporova i verifikovati ugovor o odigravanju prijateljskih utakmica u martovskom FIFA terminu. Biće određen i domaćin finalnih utakmica Kupa Srbije u futsalu, u konkurenciji seniora i omladinaca.

Komentari

Vaš komentar