Ivančević u Odenzeu, Spartaku 210.000 evra

Srbija - Super liga 27. jan. 202218:40 > 21:21
Podeli:
Mihajlo Ivančević
Starsport

Rukovodstvo Spartak Ždrepčeve krvi dogovorilo je transfer štopera Mihajla Ivančevića u danski Odenze. Subotičkom klubu pripašće obeštećenje od 210.000 evra.

Prema dogovorenim uslovima, Spartak bi od narednog transfera mladog defanzivca trebalo da prihoduje dodatnih pet odsto.

Povezano

Danski mediji javili su u četvrtak veče da je Ivančević potpisao ugovor sa Odenzeom. Klupski poslenici sve su prethodno dogovorili, štoper je prošao lekarske preglede i na skromnoj promociji predstavljen kao pojačanje danskog kluba.

„Jedva čekam da zaigram za Odense i upoznam saigrače. Transfer vidim kao zanimljiv korak u razvoju, mogu više da napredujem u novom klubu. Čuo sam tokom pregovora da klub kreće u novi projekat, video sam sebe u njemu i sa zadovoljstvom prihvatio ugovor“, poručio je Mihajlo Ivančević u videu objavljenom na klupskom sajtu.

Iza Mihajla Ivančevića su dve sjajne godine na severu Srbije. Rođen 1999, u Bačkoj Topoli, stasavao je u  beogradskom Brodarcu, kao član šampionske i generacije iz nezaboravnih mečeva Lige šampiona mladih, posebno sa Mančester junajtedom.

„Šetao“ je povremeno na relaciji Brodarac – Proleter, između dva prijateljska kluba, da bi leta 2019. zadužio dres Spartak Ždrepčeve krvi. Izrastao je u međuvremenu u nosioca igre, jesenas je nosio i kapitensku traku, igrao i za mladu reprezentaciju Srbije. Poziv iz Danske, otuda, nije ni bio iznenađenje…

Uprkos složenim uslovima zimskog fudbalskog tržišta, poslovodstvo Spartaka može zadovoljno da trlja ruke. Transfer od 210.000 evra možda nije za maksimalnu hvalu, ali očekivan novac dobro će doći za nastavak ambicioznih klupskih projekata i ulaganje u razvoj klupske škole. A, na tom planu, Subotičani teč očekuju značajnije prihode.

Uz podrazumevani iskorak napred na sportskom planu… Spartak je godinu završio na osmom mestu, sa 27 bodova, tri manje od „evropske zone“.

 

Komentari

Vaš komentar