Iz Borca traže i poligraf i negiraju bilo kakvo nameštanje

Srbija - Super liga 13. apr. 202114:243 komentara
Podeli:
Stadion Borca u Čačku
Guliver image

Nakon što je odjeknula vest da je UEFA dostavila Fudbalskom savezu Srbije dokaze o nameštanju dve utakmice i informacije da se radi o utakmicama Železničar - Borac i Trajal - Jagodina, Fudbalski klub Borac oglasio se zvaničnim saopštenjem.

Iz čačanskog kluba tvrde da oni nemaju nikakve veze sa nameštanjem utakmice, kao ni trojica njihovih igrača koji su označeni kao sumnjivi.

Povezano

U stilu izjava na kakve smo navikli, zatražili su poligrafsko ispitivanje i istakli da su oni uveliko pokazali da su u lošoj formi te da je sudija glavni krivac za njihov poraz u konkretnom meču.

Saopštenje prenosimo u celosti:

„Kao klub smo pogođeni tim sumnjama i optužbama i uzdrmani jer Borac Čačak jeste bio i sada je u finansijskoj i rezultatskoj krizi, ali nikad se nije bavio nečasnim radnjama, bodove je gubio i osvajao isključivo odnosom na terenu. Sumnja da smo učestvovali u nameštanju utakmice temelji se na površnim i nejasnim činejicama za neku takvu vrstu optužbe, koja direktno urušava integritet kluba i zaposlenih.

Mišljenja smo da se takve optužbe temelje isključivo na provokaciji prema našem klubu, a trojica igrača koja su sumnjiva lica oličenje su poštenja, ne samo oni nego i porodice iz kojih potičiju. Činjenice koje izazivaju sumnju prema nama su površne, da ne kažemo smešne jer pad kvote na određene timove u našoj ligi je normalna i redovna stvar, bukvalno svako kolo gotovo na svim utakmicama.

Zbog svega, da bismo se kao klub ogradili od tih kladioničarskih kombinacija, predlažemo institucijama UEFA ili FSS da organizuju poligrafsko ispitivanje za našu trojicu igrača i za glavnog sudiju. Sve činjenice ukazuju na to da je sudija isključivo krivac za naš poraz, naravno pored naše igre, ali već smo pokazali u tekućem prvenstvu u kakvoj smo formi“

Komentari

Vaš komentar