Iz Voždovca u Olimpiju: Lasickas dve godine u Ljubljani

Podeli:
Lasickas
SK

Litvanac Justas Lasickas, dan po završetku superligaške sezone, napustio je Voždovac i potpisao ugovor sa Olimpijom. Obavezao se na dvogodišnju vernost Ljubljančanima.

U društvu sportskog direktora Olimpije, Mladena Rudonje, i posrednika u kompeltnom poslu Bojana Ostojića, Lasickas je već stavio potpis na saradnju sa „zelenima“. U Olimpiju dolazi kao slobodan fudbaler, istovremeno i izričita želja trenera Roberta Prosinečkog i predstavnika sportskog sektora.

Sa superligaških terena

Litvanski reprezentativac, sredinom juna, biće predstavljen u Ljubljani. Početkom meseca imaće obaveza u državnom timu, na početku trećeg ciklusa Lige nacija, odmah potom staviće se na raspolaganju stručnog štabu „zmajčeka“.

Olimpija je u liku doskorašnjeg prvotimca Voždovca dobila veliko pojačanje. Poslednje tri godine, u dresu „zmajeva“, Lasickas je napravio veliki iskorak u karijeri, cementirao poziciju u reprezentaciji i najavio veće domete. Od 2017. stasavao je na superligaškim terenima, najpre u Zemunu, potom i Voždovcu. Kratak međuperiod proveo je u Žalgirisu i poljskog Jagieloniji.

U tek završenoj sezoni, za Voždovčane je odigrao 34 meča, stigao i triput da se upiše u listu strelaca…