Japanac Arihiro Sentoku pojačao Voždovac

Podeli:
FK Voždovac

Sa dolaskom novog šefa stručnog štaba, u fudbalski klub Voždovac krenula su da pristižu i prva pojačanja. Novo ime na Krovu je Arihiro Sentoku.

Ari, kako mu je nadimak, proveo je prethodnih pet godina u Crnoj Gori igrajući za Kom i Podgoricu, te ne čudi što je izjavu, po potpisavnju trogodišnjeg ugovora, dao na solidnom srpskom.

Povezano

– Fudbal u Japanu totalno je drugačiji, te sam želeo da se oprobam u Evropi i tako sam došao do Crne Gore. Moj transfer u Voždovac je veliki iskorak, liga je kvalitetnija i želim da to iskoristim kao odskočnu dasku za sebe. Ofanzivan sam igrač, želim da upišem što više asistencija i golova, da ove sezone izborimo plasman u evropska takmičenja – jasan je bio 23-godišnji fudbaler.  

Pored poznavanja jezika, pridošlici u redovima Voždovca pomoći će u prilagođavanju i jedan od uzdanica tima, crnogorski reprezentativac Miloš Milović. 

– Učio sam jezik sam, čitao sam dnevnu štampu i knjige, da bih što pre savladao srpski. Svakoga dana sam pričao sa saigračima, ako mi nešto nije jasno odmah tražim da mi prevedu i korak po korak sada mogu da komuniciram bez problema. U Podgorici sam igrao sa Milom, tako da će mi biti lakše da se uklopim. 

Direktor kluba pozdravio je Arihira, poželeo mu dobrodošlicu i uspešne pripreme sa ekipom. 

– Iako dolazi sa drugog kontinenta, ne sumnjam da će se Sentoku lako uklopiti s obzirom na godine provedene u Podgorici i poznavanje jezika. Pored njegovih fudbalskih kvaliteta, to je takođe igralo veliku ulogu u odluci da mu ponudimo ugovor. Drago mi je što je među prvima stigao u klub i što će imati prilike da se dokazuje novom stručnom štabu tokom celog pripremnog perioda i da pokaže svoje kvalitete na prijateljskim utakmicama koje slede – istakao je Miloš Mirković.

Komentari

Vaš komentar