Javio se i Recko Antić: Tončev se krije iza megafona Spasića

Srbija - Super liga 18. jul 202218:45 > 20:2411 komentara
Dragan Antić
Srđan Stevanović/Starsport

„Puca” na fudbalskom istoku sa svih strana, iako izbori nisu ni počeli. Posle javljanja Ninoslava Spasića, reagovao je Dragan Antić, bivši trener niškog Radničkog i Dinama iz Vranja, takođe, pod zvaničnom suspenzijom Fudbalskog saveza Srbije.

U pismu, dostavljenom Sport klubu, popularni Recko ističe da ima „moralnu obavezu, kao bivši fudbaler i sada trener, za poslednje četiri godine rada u srpskom fudbalu, suspendovan ukupno 48 meseci” saopšti lični stav. Naša redakcija objavljuje sportski deo obraćanja vranjanskog trenera javnosti.

Povezano

#related-news_1

Tvrdeći da se pod suspenzijom našao, jer je „javno udario na fudbalsku mafiju na čelu sa familijom TončevDragan Antić pita:

„Ko je Ninoslav Spasić koji se obraća najuticajnijim ljudima Srbije!? Spasićeve reči dopiru od braće Tončev. Možda je njihov megafon, u stilu radija Mileve, doduše sa malo dužim radnim stažom u fudbalu, zajedno sa plafonom iz njihove firme i braćom Tončev počeo da propada.

Gospodin „megafon bez šipke”, ispekao je zanat kao građevinac i sa pištaljkom koja ne svira dobro, jedva da se čuje i do plafona, u fazi raspada. „Megafon”, koji se krije iza familije Tončev, čuveni sudija, baš preko tih veza, dospeo je i do FIFA arbitra za deljenje nepravde. Upravo, kao zahvalnost što je slepo izvršavao naređenja velikih, možda i najvećih sportskih radnika u istoriji srpskog fudbala, tj. familije Tončev. Iako nisu šutnuli ni mače s praga, pogotovu ne loptu, napravili su ogromno bogastvo namestajući mnogo, čak i previše, utakmica u srpskom fudbalu poslednjih desetak godina!”

Nema pisma sa istoka Srbije, bez pomena predsednika Srbije. Nekadašnji trener Dinama, takođe, gleda ka Andrićevom vencu.

“Čuveni sudija priziva državu i predsednika Aleksandra Vučića da reaguje. Nadovezaću se i pitati predsednika Vučića – šta je sa najavljenim hapšenjem i udarom na fudbalsku mafiju? Zašto ni posle više od godinu dana niko nije uhapšen? Ko njih štiti i zbog čega, ako već cela Srbija zna koja je to fudbalska mafija? Zar familija Tončev time pokazuje napaćenom srpskom narodu da uživaju zaštitu predsednika? Molim predsednika Republike Srbije da ispuni obećanje i uhapsi fudbalsku mafiju u Srbiji! Ne dozvolite da vas zaslepljuju i obmanjuju genetski modifikovani glupani.“

Iz Antićevog ugla, Novica Tončev mora da podnese i deo odgovornosti za promašaje, čak i “zloupotrebe”:

„Podsećam da je pet klubova ispalo is Prve lige, pod vođstvom čuvenog sportskog radnika Novice Tončeva. Zar to nije dovoljan razlog da, ako ima imalo karaktera i obraza, podnese neopozivu ostavku? Zar nije dovoljno šta je radio Dinamu iz Vranja, instituciji juga Srbije, sa najvećim brojem gledalaca posle Crvene zvezde i Partizana?

Dragan Antić
Srđan Stevanović/Starsport

Nameštao je sudije, iako ih ima previše na platnom spisku, sa sličnim – Karadžićem i Mrakićem. Sistematski i sistemski uništavali su Dinamo, kao klub, i mene kao trenera.

Kažnjavan sam kao jedini čovek koji je progovorio javno o nameštanju utakmica u srpskom fudbalu od strane poštene i pre svega fudbalske porodice! A, uništitelju Dušanu Mrakiću, poštenom fudbalskom radniku, nije dozvoljeno da svedoči u korist Novice Tončeva pred sportskim arbitražnim sudom u Lozani (CAS).”

Tu nije kraj:

„A, što se tiče ručka sa predsednikom UEFA, gospodinom Čeferinom, pitam se zašto njegov “najveći prijatelj” Novica Tončev, nije bio na istom. Neka “gospodin megafon” pita Tončeva gde je vodio vodeće ljude UEFA na večeru. Hvalio se Tončev kako predsednika UEFA drži pod kontrolom i da je sa njim porodični prijatelj, da provode zajedno vreme, uz obećanje od UEFA da je on jedini spreman da vodi FSS.

Divan fudbalski radnik, u isto vreme sa predsednikom UEFA slika se sa paklicom cigareta u džepu. Verujem da predsednik UEFA o ovome nije obavešten i molim gospodina Tončeva da pošalje link teksta, jer se u društvu hvali kako je sa gospodinom Čeferinom na svakodnevnoj telefonskoj liniji. Sa jedne strane, hvali se prijateljstvima u fudbalu i stažom, sa velikim doprinosom  u najpopularnijem sportu dugi niz godina, a onda kada UEFA objavi u srpskim medijima, da su mečevi Radnika iz Surdulice i Radničkog iz Niša nameštene, onda se peru kako nisu u fudbalu. Zato pitam – ko je ovde lud? A onda mene, posle objavljenog dopisa UEFA, isti Tončevi tuže. Zašto ne tuže UEFA”, napisao je Dragan Antić.

Poruka suspendovanog trenera jednako je oštra, kao i veći deo teksta.

„Dobro je „megafon” rekao – treba istok da se digne na noge. Slažem se, uz dodatak – moralo je pre mnogo godina to da se desi i otera zlo, koje Srbiju i srpski fudbal godinama napada i uništava”, istakao je Dragan Antić.

 

 

Komentari

Vaš komentar