Kazne FSS: Vojvodina bez navijača, Kurtiću šest meseci

Srbija - Super liga 9. sep 202118:521 komentar
Podeli:
Navijači Vojvodine
Printskrin

Superligaš Vojvodina, naredne tri utakmice u gostima, neće imati podršku organizovanih navijača, dok je fizioterapeut Javor Matisa, Miodrag Kurtić, kažnjen šestomesečnom zabranom obavljanja posla.

Obe odluke donela je Disciplinska komisija Fudbalskog saveza Srbije, na sednici u četvrtak.

Pristalice Vojvodine režirale su nekoliko incidenata na gostovanju u Kruševcu. Jedan od njih, prilikom fizičkog napada, slomio je nos redaru. Nesrećnom čoveku, takozvani navijači ekipe iz Novog Sada, oteli su i telefon i tek kasnije, u poluvremenu, odlučili da ga vrate, sa obrisanim fotografijama i video-snimcima.

Povezano

Zbog toga će klub sa novosadskog „Karađorđa“ naredne tri utakmice, kao gost, igrati bez podrške navijača. Dodatno, Vojvodina će u kasu Fudbalskog saveza Srbije morati da uplati 200.000 dinara.

Podsetimo,sličnom kaznom, zabranom organizovanog vođenja navijača, od početka sezone, sankcionisani su Voždovac i Partizan.

Preterao je, po ko zna koji put, Miodrag Kurtić. Više puta kažnjavani doktor Javora, nasrnuo je posle utakmice sa Inđijom, na Vladana Milosavljeva, prvotimca sremskog prvoligaša. Iako je fudbaler zeleno-belih prišao klupi domaćina posle meča, uz želju da se korektno sa svima pozdravi, Kurtić je iznenada udario otvorenom šakom u lice udario Milosavljeva. Teži incident sprečen je zahvaljujući redarima i predstavnicima oba tima.

Zbog toga će Kurtić ponovo na „hlađenje“, ovog puta čak pola godine. Kazna obuhvata zabranu ulaska u svlačionicu, ili pristupa klupi za rezervne fudbalere, kao i nedozvoljen ulazak u prostorije kluba, ili saveza.

Ivanjički prvoligaš i kažnjeni Kurtić, kao i Vojvodina, imaju pravo žalbe u roku od 48 sati od prijema odluke na zvaničnoj adresi elektronske pošte fudbalskog kluba.

Komisija za žalbe FSS, u međuvremenu, zaključila je slučajeve sa utakmice Novi Pazar – Partizan. Potvrđene su odluke Disciplinske komisije – Novopazarci se nisu ni žalili, dok je odbijen prigovor Partizana. Crno-beli na naredne četiri utakmice, u gostima, neće uživati u organizovanoj podršci navijača. Stadion Novog Pazara biće prazan na naredne četiri utakmice.

Komentari

Vaš komentar