Kontra Ninoslava Spasića: Stojanoviću, vidimo se na izborima

Srbija - Super liga 4. jul 202211:059 komentara
Ninoslav Spasić
Emir Sadović/Starsport

Intervju Dejana Filipovića, predsednika Sudijske komisije FSS, razbio je monotoniju nedeljnog fudbalskog popodneva. Otvoren razgovor za Sport klub izazvao je mnogobrojne reakcije i komentare.

Našoj redakciji obratio se Ninoslav Spasić, suspendovani predsednik Strukovne organizacije sudija FS Regiona istočne Srbije. Odgovor prvog čoveka sudijskog esnafa istoka, trenutno u ostavci, objavljujemo uz lektorsku obradu teksta.

Povezano

#related-news_1

“G-din Dejan Filipović, u dogovoru sa Bojanom Stojanovićem, pokušao je da sroza sudijsku organizaciju Fudbalskog saveza Regiona istočne Srbije, kao što je radio više puta u prošlosti…

Ali nije im to pošlo za rukom, zato što sudijska organizacija FS RiS postoji i radi u slozi. Redovno se održavaju seminari, IO normalno funkcioniše, iako je Ninoslav Spasić pod suspenzijom, a njegovu dužnost preuzeo je Danilo Grujić, potpredsednik Strukovne organizacije sudija FS RiS, bivši internacionalac i član najboljeg sudijskog tima u istoriji, Milorada Mažića”, objasnio je Ninoslav Spasić.

Predsednik u ostavci, oštricu kritike usmerio je ka Dejanu Filipoviću.

“Za razliku od Filipovića, FS RiS radi po pravilniku o sudijama i suđenju. Ne stavljaju se posmatrači koji ne ispunjavaju nijedan uslov, kao što su Bojan Stojanović i Vladimir Nedeljković, koji zajedno nemaju dve godine suđenja u Super ligi. Kod nas se ne dovode ljudi, kao sto kaže Filipović, na osnovu toga što nekom veruje, ili je prijatelj, već strogo po pravilnicima o sudijama i suđenju.

Pitam Filipovića koji su kriterijumi podobnosti. Je li to saradnja sa Bojanom Stojanovićem, ili rad i kvalitet? Obećao je predsednik Sudijske komisije da će se o spornim momentima izjasniti na kraju sezone. Odgovore nismo dobili, iako je u svetu to normalna pojava. Jedino se kod nas ćuti, uprkos tome što je mnogo klubova, naročito prvoligaških, izrazilo nezadovoljstvo suđenjem.”

Posebna tema u reakciji na intervju posvećena je Bojanu Stojanoviću, bivšem članu Sudijske komisije, kao predstavniku istoka.

“Pitamo – po kom osnovu Bojan Stojanović predlaže sudije za napredovanje? Dakle, ovde se radi i o krivičnom delu trgovina uticajem, jer ne može neko da predlaže sudije za napredovanje iz regiona koga konkretan region i baza ne podržavaju. Upravo, sudije koje spominje Filipović predlog su sudijske organizacije Regiona istočne Srbije (Đokić i Tošić), dok su se Stefan Filipović, iz Jagodine, i Nišlija Antić pokazali kao čisti promašaju dotičnog Bojana Stojanovića. Filipović je završio kao poslednji na rang listi Prve lige Srbije, dok je Antić “pao” na dva seminara i kao takav morao da bude izbrisan sa liste. Za sve što govorim posedujem i dokaze.

Usput, Stojanović se bavi ucenama u regionu. Ko hoće da napreduje mora da sluša isključivo njega i prekine kontakte sa ostalim ljudima. Tako je pre četiri godine “skinuo” sa lista polovinu sudija i delegata, bliskih saradnika pokojnog Bogoljuba Stepanovića. A, danas, zajedno sa njegovom ćerkom, predlaže za napredak Vladimira Nedeljkovića, kojeg je tada među prvima skinuo. Stojanoviću je drugar Dejan Filipović, kršeći pravilnike i obilazeći ljude u kancelariji FS RiS, dao veliku moć. Pre četiri godine, niko se nije svetio Bojanovim sudijama. I nije tačno da Stojanović nema sa kim da sarađuje. Dotični, jednostavno, ne želi nikakvu saradnju sa legitimnim organima. Tu nema njegovog prijatelja…

S druge strane, lepo je gospodin Filipović rekao: “Bojan pravi najbolje pljeskavice u Nišu”. Pitamo se onda zbog čega se meša u nešto u šta se ne razume. Isti dvojac je samo uneo nemir u sudijsku organizaciju i probao da mešetari i pravi klanove među sudijama, decom… Pokušali su i da poremete međuljudske odnose, ali nisu uspeli.”

Poruka Ninoslava Spasića podjednako je oštra, kao i prethodne rečenice:

“Sudijska organizacija FS RiS funkcionise najnormalnije. Tvrdnja Filipovića da je Bojan Stojanović njegov savetnik mogla bi da prođe, pod uslovom da je sudijska organizacija privatno vlasništvo. Možda misli da je privatna organizacija, pošto je čovek primio preko 90.000 evra od FSS, a svi o tome ćute.

Neka gospodin Stojanović izađe na izbore, neka pobedi, pa onda može da predlaže sudije i vodi organizaciju kako želi. Vidimo se…”

 

Komentari

Vaš komentar