Krstajić predstavljen u Makabiju: Fudbal govori sve jezike

Fudbal ostalo 15. dec 202118:52 > 18:571 komentar
Podeli:
Mladen Krstajic Makabi TA
Print screen/Maccabi TA

Bivši selektor Srbije i doskorašnji trener TSC iz Bačke Topole Mladen Krstajić (47) predstvljen je u Tel Avivu kao novi trener Makabija.

Krstajić je sredinom oktobra napustio Bačku Topole dva dana nakon poraza od Proletera (0:1) u Novom Sadu, odnosno tri izgubljene utakmice u prethodnih pet kola Superlige Srbije.

Trener Makabija postao je pre nedelju dana, a u sredu je prvi put izašao pred novinare u Izraelu. Na konferenciji za medije govorio je na nemačkom, dok je prevodilac prenosio njegove reči na engleskom.

Jedno pitanje novinara odnosilo se na komunikaciju, odnosno Krstajić je upitan kako će se sporazumevati sa fudbalerima kad većina govori engleski.

Ovde govorim na nemačkom, ali razumem engleski, to na terenu nije problem. Fudbal je internacionalan, govori sve jezike. Ako je fudbaler oštrouman, razumeće svaki jezik„, odgovorio je Mladen Krstajić.

Mladen Krstajic Makabi TA
Print screen/Maccabi TA

Makabi je je jedan od najboljih klubova u Izraelu. Sezonu ranije bio je viceprvak, ali u novom šampionatu trenutno zauzima četvrto mesto.

Krstajić će debi imati 22. decembra kad Makabi na svom terenu dočekuje ekipu Bnei Sakhin.

Pre Krstajić ekipu Makabija sa uspehom su vodili Slaviša Jokanovića i Vladimir Ivić, posebno ovaj drugi pošto je osvojio dve titule (2019, 2020) i Toto kup (2019).

Komentari

Vaš komentar