Lalatović: Sumnjam da će neko biti bolji za još 50 godina

Srbija - Super liga 4. maj. 202113:071 komentar
Podeli:
Foto FK Vojvodina

Trener Vojvodine Nenad Lalatović u najavi utakmice protiv niškog Radničkog polako se opraštao od ekipe, koju neće voditi od naredne sezone.

Ja sam ponosan na svoje igrače, oni su snaga našeg kluba, jer onako odigrati drugo poluvreme protiv Crvene zvezde, sa tri stopostotne šanse Zukića, Bojića i Gemovića, dokaz je veličine naših fudbalera. Takođe, moram da dodam da smo mi ovde Koperfildi, samo to kod nas u klubu niko ne može da kaže, jer budžet Crvene zvezde iznosi 30.000.000 evra, Partizanov je 20.000.000, Čukarički ima četiri do pet miliona evra, a Vojvodina 2,5. To ne govorim da bih hvalio sebe već svoje igrače, koji zaslužuju nove ugovore. Novi stručni štab će dovesti nove igrače, ali ne treba Vojvodina sada da dovodi deset novih fudbalera, jer će biti jako teško da ponove ovakve dve sezone. Ipak, upravi kluba želim da nađu bolje igrače, koji će im doneti bolje rezultate nego mi, a želim im i da nađu boljeg trenera od mene, iako sam siguran da u narednih 50 godina niko neće ponoviti uspehe iz prethodne dve godine – rekao je Lalatović.

povezano

Nije propustio nekadašnji trener Crvene zvezde, Napretka, Borca, Čukaričkog da naglasi kako je za njegovog mandata postavljena jaka osnova za iskorak u Evropi.

Vojvodina ima prvi put priliku da uđe u grupnu fazu jednog evropskog takmičenja i da zaradi ogroman novac, jer prvo kolo ne igra, u drugom i trećem je povlašćena i tek u četvrtom može da izvuče nekog zvučnog rivala. Ne znam da li vodeći ljudi u klubu razmišljaju u tom pravcu, ali nije lako da se sedam do deset novih igrača lako uklopi u tako kratkom periodu, sa novim trenerom. Po mom mišljenju mnogo teže će ući u grupnu fazu u takvim okolnostima, iako je prilika zaista velika.

Iako je krajem jesenjeg dela najavljivao borbu za drugo mesto sa Partizanom, imao je zanimljivu priču o borbi za treće mesto sa Čukaričkim.

Možda sam ih ja malo iznervirao što sam rekao da ćemo sigurno biti treći, ali uprava Čukaričkog je odlučila da duplira premije svojim igračima ako budu ispred nas i to je za svaku pohvalu. Dakle, njih svakako čekaju bonusi na kraju sezone ako budu četvrti, a ako budu treći, premije će im biti duplirane. To je još jedan pokazatelj kako jedan prvi čovek kluba voli svoje igrače. Zbog toga i dovodi najbolje mlade igrače iz Srbije i ja im želim sve najbolje. Ne bih imao ništa protiv ni da budu treći, ako im je toliko stalo. Mi smo svoje ciljeve ostvarili plasmanom u Evropu.

Komentari

Vaš komentar