Lalatović: U Radničkom odgovaram samo Ivici Tončevu

Srbija - Super liga 11. jun. 202114:091 komentar
Podeli:
FSS

Nenad Lalatović se vratio u Radnički iz Niša na poziciju šefa stručnog štaba, a sada je imao i prvi trening sa ekipom na Čairu.

„Sa velikim zadovoljstvom sam se vratio u klub u kojem sam proveo prelepih godinu dana. Nisam se mnogo razmišljao kada sam dobio ponudu od rukovodstva kluba na čelu sa Ivicom Tončevom i Draganom Markovićem Markonijem. Već smo pokazali da smo dobitna kombinacija i dogovorili mo se bukvalno za pet minuta. Za Radnički i njegove navijače sam se vezao i veoma mi je drago što sam opet ovde. Ovo je veliki klub, Niš sjajan grad za život i jedva čekam da ponovo počnemo da pišemo istoriju“, rekao je Lalatović na početku razgovora sa novinarima, pa potom dodao:

„Čeka nas dosta posla, u roku od 30 dana trebalo bi da formiramo tim i da ga pripremimo za početak sezone. Što se tiče fudbalera iz prošle sezone, želeo bih da ostanu Nenad Gavrić, Dušan Pantelić i Aleksandar Kovačević. Njima su ugovori istekli, trebalo bi da pregovaramo i nadam se da ćemo uspeti da ih zadržimo ovde. Što se ostalih potencijalnih novajlija tiče, moram da im poručim da je Radnički finansijski potpuno stabilan klub i da ovde neće imati nikakvih problema sa te strane. Tako je bio u mom prvom mandatu, a tako je i sada. Biću taj koji će im garantovati da će im svi uslovi biti ispunjeni“.

Lalatović je potom objasnio kako funkcioniše organizacija kluba iz Niša.

„Prednost rada u Radničkom je i taj što ja za svoj rad odgovoram isključivo Ivici Tončevu, za razliku od Vojvodine, gde nisam znao ko mi je šef i sa kim treba da pričam. Potencijalnim pojačanjima mogu da kažem i da slobodno pogledaju šta smo svi mi ovde u Radničkom uradili u vicešampionskoj sezoni. Oformili smo ozbiljan tim i bili odskočna daska mnogim fudbalerima da naprave ozbiljne karijere i zarade lep novac. Napravili smo nekoliko sjajnih transfera i za klub i za te igrače: Lazar Ranđelović i Radovan Pankov su otišli u Olimpijakos, odnosno Crvenu zvezdu i igrali Ligu šampiona, Nermin Haskić je ostvario transfer u Japan, dok Đorđe Crnomarković igra na visokom nivou u Poljskoj. To će se desiti i sada, pošto i Ivica Tončev i ja imamo iskustvo sa tim stvarima. U Radničkom neće moći da se desi situacija kao u Vojvodini da im reprezentativac Bosne i Hercegovine Siniša Saničanin ode u Partizan bez dinara obeštećenja“.

Prema planu priprema, fudbaleri Radničkog će do 26. juna trenirati u Nišu, potom odlaze u slovenačke Terme Čatež, gde će tokom 15-dnevnog boravka odigrati pet kontrolnih utakmica.

„Prvi igrač koji će nas pojačati je Vukadin Vukadinović, koji nastupa na krilnim pozicijama. On je bio moja lična želja. Pozvao sam ga i brzo smo se dogovorili. U pitanju je fudbaler koji više od deset godina igra u Češkoj, a između ostalih je nastupao za Slaviju i Spartu iz Praga, kao i za Teplice. On je inače rođeni brat Miljana Vukadinovića, kojeg sam trenirao u Vojvodini i mogu da kažem da su sličan tip igrača i sličnog su i kvaliteta. Kada je reč o ostalim novajlijama, ja sam sastavio spisak želja i dostavio ga rukovodstvu kluba. To su uglavnom slobodni fudbaleri i ja ih još jednom pozivam da dođu u Radnički, jer je ovo jedan od najstabilnijih klubova u zemlji“.

Komentari

Vaš komentar