Lazetić za SK: Ma kakav skandal, zagrilo sam Lukića na kraju

Srbija - Super liga 8. avg 202215:05 > 15:108 komentara
Podeli:
Žarko Lazetić
Srđan Stevanović/Starsport

Treće poluvreme utakmice u Bačkoj Topoli, TSC – Novi Pazar (0:1), polako se bliži kraju. Dijalog šefa struke domaćeg tima, Žarka Lazetića, i sudije Lazara Lukića, sudeći prema informacijama sa lica mesta mogao bi brzo da bude i zaključen.

U kancelariju Zajednice klubova Super i Prve lige stigli su i dopunski izveštaji službenih lica. Do tada, kako i nalaže složen slučaj, ključno bi moglo da bude izjašnjenje Žarka Lazetića. Mladi stručnjak, u razgovoru za Sport klub, pojasnio je kompletan događaj.

Povezano

„Ništa neobično, niti atipično za fudbalski teren… Prisustvovao sam ranije, svedočio i učestvovao, tokom karijere, u mnogo dramatičnijim događajima, praćenim teškim rečima. Garantujem, nazovi scena posle utakmice, nije bila ni blizu. O dimenzijama da ne pričam…“, istakao je Žarko Lazetić.

Objasnio je šef struke Bačkotopolčana obe faze dijaloga sa Lazarom Lukićem.

„Odmah posle utakmice, u afektu, inicirao sam priču sa sudijom. I pogrešio, iako nisam upotrebio nijednu ružnu reč. Tražio sam objašnjenje za kriterijum suđenja, ništa više… Osetio sam potrebu da pozovem kasnije Lukića i izvinim se za postupak. Desilo se to ispred svlačionice, desetak minuta kasnije zagrili smo jedan drugog… Znam Lukića godinama, čak smo i pohađali istu gimnaziju. Bezbroj puta smo se sretali, o utakmicama mlađih kategorija da ne pričam.“

Zasmetala je mladom treneru nedeljna halabuka u odjavi meča sa Novim Pazarom.

„Pojedini mediji kao da su se utrkivali ko će senzacionalnije da interpretira događaj. Kao da smetaju uspesi i pobede TSC-a. Nikakvog skandala nije bilo…“

U očekivanju konačnog epiloga, Lazetićeve reči, pomirljive i umerene, izražavaju i delom lično kajanje zbog inicijacije dijaloga sa glavim sudijom.

„Daleko od toga da u Lazaru Lukiću vidim krivca za naš poraz. Naprotiv, krivica je isključivo moja – nisam dobro spremio igrače da postignemo golove iz šansi u prvom poluvremenu, praktično i rešimo utakmicu. Znam tačno gde smo grešili, popravićemo u narednim mečevima sve!“, uveren je Žarko Lazetić da posle poraza od Novog Pazara (0:1), TSC može ponovo na pobedničku stazu.

 

 

Komentari

Vaš komentar