Linta više nije trener Voždovca

Podeli:
Aleksandar Linta
foto: FK Voždovac

Posle osam meseci na klupi Voždovca Aleksandar Linta napustio je unedelju funkciju šefa stručnog štaba „Zmajeva“.

Uprkos uspešnoj sezoni u kojoj je preuzeo i vodio tim do visokog petog mesta u Super ligi Srbije, na inicijativu 46-godišnjeg trenera dogovoren je sporazumni raskid ugovora dan pre zvanične prozivke i okupljanja tima.

FK Voždovac:

Iako je bio zatečen odlukom, direktor kluba zahvalio se Linti i poželeo mu mnogo sreće u daljem radu.

„Posle veoma uspešne sezone sa Lintom na čelu, jasno je da smo imali želju da nastavimo saradnju i sa više ulaganja pokušamo da nadmašimo dosadašnje rezultate. Ipak, ono što smo ponudili pokazalo se kao nedovoljno za njega u odnosu na finansijsku ponudu Radnika Surdulice. Iznenađeni smo ovakvom odlukom, ali u fudbalu nema mesta tugovanju za bilo kim. Kao i uvek, u životu, svi mi donosimo odluke za koje smatramo da nam donose boljitak u životu. Ukoliko je Linta odabrao takav put, još jednom želimo sve najbolje. Nećemo dozvoliti da sve to poremeti naše planove, ekipa se sutra okuplja kao što je bilo i dogovoreno, a treninge će privremeno voditi treneri iz omladinske škole. U narednim danima pronaći ćemo, siguran sam, dobro rešenje i novu sezonu dočekati spremno uz novog šefa struke”, poručio je gospodin Miloš Mirković.

Uz Aleksandra Lintu, klub su napustili i njegovi asistenti Nemanja Kaćanski i Branislav Bajić, kao i kondicioni trener Duško Korać. Trener golmana Predrag Miljković ostaje u Voždovcu.

Komentari

Vaš komentar