Metalac plaća zbog Maradone

Srbija - Super liga 1. dec. 202018:542 komentara
Podeli:
Miroslav Jelisavčić/FK Metalac

Superligaš Metalac naći će se na tapetu Disciplinske komisije FSS, zbog organizacionog prekršaja u duelu sa Zlatiborom (2:0). Klub iz Gornjeg Milanovca propustio je da minutom ćutanja oda poštu Dijegu Armandu Maradoni. Prema ranije utvrđenoj „pravnoj dinamci“, direktor Super lige, Aleksandar Pivić, proslediće prijavu Disciplinskoj komisiji, na kojoj je odluka o sankciji.

Jedinstven slučaj na domaćim terenima, ipak, ne spada u propuste sa velikom težinom. Zanimljivije je da su čak tri karike u organizaciji meča napravile grešku – klub na prvom mestu, delegat Stanislav Karasi i sudije, predvođene glavnim Petrom Piperom.

Na zvanične klupske mejl adrese, uoči utakmica 16. kola elitnog ranga, otpremljeno je obaveštenje Zajednice klubova Super i Prve lige o obavezujućem odavanju pošte preminulom velikanu svetskog fudbala. Pošto organizator utakmice u gradu pod Rudnikom, fudbalski klub Metalac, nije ispoštovao proceduru, delegat je bio dužan da kontrolom na terenu upozori domaćina, a u trećoj instanci i sudija, takođe, upoznat sa najavljenim činom.

Na kraju, u konačnom zbiru, Metalac očekuje, najverovatnije, simbolična finansijska sankcija. Službena lica proći će sa opomenom… Potvrda se očekuje naredne nedelje.

Komentari

Vaš komentar