Milanović i VAR kiksnuli u Topoli: Kanga zaslužio crveni

Srbija - Super liga 10. mar 202319:0032 komentara
Starsport

Tek što su se slegli utisci posle 169. „večitog derbija“, stigla je nova „minus kontrola“ na superligaškim terenima. Sudija Miloš Milanović, sa saradnicima iz VAR sobe, nije se proslavio u Bačkoj Topoli.

Arbitar iz Ćuprije propustio je da isključi Gelora Kangu u 14. minutu susreta TSC – Crvena zvezda (1:2).

Povezano

Namerno udaranje prvotimca domaćeg tima, sa zemlje u predelu međunožda, bilo je toliko jasno – zrelo za VAR intervenciju. „Jasnu i očiglednu“ situaciju nije signalizirao VAR sudija, Leskovčanin Milan Mitić.

Očigledan propust, protiv domaćeg tima, ide na dušu Milošu Milanoviću i Milanu Mitiću.

Da paradoks bude veći, svega tri sata uoči utakmice u Bačkoj Topoli završen je VAR seminar za licencirane arbitre. Predavanje Igora Radojčića, očigledno, kod pojedinih kolega ostalo je bez efekta…

Do ne tako davno, Miloš Milanović bio je jedan od nosilaca budućnosti sudijskog esnafa. FIFA arbitar dobio je poverenje Sudijske komisije da vodi i prošlogodišnje finale Kupa Srbije, duel Crvene zvezde i Partizana. Jesenas, međutim, nije sudio prema očekivanjima. Zato je uoči nastavka sezone imao detaljan razgovor sa najodgovornijma, ali… Posle utakmice u Bačkoj Topoli i očigledne greške biće zanimljiv status Miloša Milanovića.

Slična priča prati i Milana Mitića. Odradio je dobro posao u 168. „večitom derbiju“, poslednjeg avgustovskog dana prošle godine. Finiš jeseni vodio je u ritmu „toplo-hladno“, međutim, neshvatljiv propust u Bačkoj Topoli umanjiće verovatno „akcije“ Leskovčanina u budućim delegiranjima.

Konačan je stav Sudijske komisije FSS, na čijem čelu se od juna 2021. nalazi Dejan Filipović. Prethodno se očekuje i izveštaj kontrolora Marka Popovića.

Komentari

Vaš komentar