Miljakovac i srpske legende u akciji za Radakovića

Podeli:
Miljakovac za Radakovića
FK Miljakovac

Humanitarna utakmica koja će biti održana u sredu od 20 časova u hali Sportskog centra Rakovica okupiće legendarne fudbalere koji će igrati utakmicu za pomoć u lečenju nekadašnjeg golmana Radovana Radakovića.

Radakoviću je uspostavljena dijagnoza Difuzni karcinom želudca i za preostali deo lečenja i operaciju u Turskoj potrebno je još blizu 100.000 evra.

Plejada asova se odazvala na poziv za odigravanje utakmice za pomoć Radakoviću, tako ćemo na parketu SC Rakovica imati prilike da vidimo Zorana Batu Mirkovića, Gordana Petrića, Aleksandra Čanovića, Milivoja Ćirkovića, Alberta Nađa, Ljubinka Drulovića, Gorana Troboka, Miroslava Radovića, Branu Ilića, Nebojšu i Nenada Marinkovića, Nenada Stojakovića,  Predraga Rogana, Dejana Rađenovića i Danka Lazovića.

Takođe, mnogi legendarni fudbaleri i nekadašnji reprezentativci Srbije doći će na utakmicu da pruže podršku akciji i pomognu Radovanu Radakoviću.

Ulaznica za ovaj meč dobijaće se na licu mesta uz dobrovoljni prilog, a svako može pomoći i slanjem humanitarne SMS poruke sadržine 1082 na broj 3030.

Legendarnim asovima u ovim humanitarnom meču suprostaviće se ekipa humanitarnog kluba FK Miljakovac koji je osnovan kao klub koji organizuje fudbalske utakmice i akcije humanitarnog karaktera.

Radovan je nekadašnji fudbalski golman koji je, između ostalih klubova, čuvao mrežu Partizana, Voždovca, Obilića, Zemuna, Radničkog iz Kragujevca, Šturma i Standarda iz Liježa. Najbolje trenutke karijere doživeo je u dresu Partizana sa kojim je dva puta bio šampion i jednom pobednik Kupa Jugoslavije.

Krajem 2020. godine, u trenutku najveće sreće što će ponovo postati otac, Radovan saznaje da je teško bolestan. Uspostavljena mu je dijagnoza Difuzni karcinom želuca i od tada kreće borba sa ovom opakom bolešću.

U januaru 2021. godine, primljen je u Klinički centar Srbije radi operativnog lečenja tumorske promene želuca, ali zbog osnovne bolesti hirurška intervencija nije bila moguća. Preporuka lekara su hemioterapije.

Jedan miran porodičan život se pretvorio u agoniju. Radovanova supruga je od prevelikog stresa u šestom mesecu trudnoće izgubila bebu.

Za preostali deo lečenja i operaciju u Turskoj potrebno je još blizu 100.000 evra.

Radovanu možete pomoći slanjem SMS poruke 1082 na 3030 i uplatom na namenske račune otvorene u humanitarnoj fondaciji „Budi human“:

Uplatom na dinarski račun:
160-6000001216331-02

Uplatom na devizni račun:
160600000121638728
IBAN: RS35160600000121638728
SWIFT/BIC: DBDBRSBG

Komentari

Vaš komentar