„Na Mačvu sa najjačim timom, najbitnija je psihologija“

Srbija - Super liga 28. sep 202221:362 komentara
Podeli:
FOTO: FK Crvena zvezda

Crvena zvezda u četvrtak gostuje Mačvi u Šapcu u meču prvog kola Kupa Srbije. Miloš Milojević kaže da će njegov tim igrati u najjačem sastavu.

„Momci su dobro radili i imaju sve pohvale od mene. Sad je trenutak da se rad pretoči u dobru igru i kontinuirane rezultate. Najbitnija je psihologija, jer to je Kup utakmica i dešava se da se u meč uđe sa 70, 80 odsto i da ona stvari ne krenu kako treba, te da bude mnogo teže vratiti se“, rekao je Milojević pred ovaj meč.

Milojević kaže da je Crvena zvezda kvalitetniji tim od Mačve, ali da će na teren izvesti najjači tim.

„Mačva je tradicionalan srpski klub sa mnogo igrača koji su igrali Superligu, pre svih Adamović, Pejović, Radunović… Tako da, kada je reč o pripremi meča, daćemo im na važnosti, ali kad krene utakmica gledaćemo samo nas. Ne zanima nas ko je preko puta, već samo koji su zahtevi pred našim igračima. Imamo igrače koji se vraćaju iz reprezentacija i moramo da vidimo u kakvom su stanju. Igrači iz Afrike će imati dugo putovanje i to je nešto čime moramo da se pozabavimo, ali od igrača koji su tu, svi su kvalitetni i motivisani. Imamo dobar tim za sutra“.

Istakao je Milojević i da Kalifa Kulibali vredno radi na treninzima.

„Profesionalac je i shvatio je da mora u Zvezdi da se ‘pogine’ za svaku loptu na treningu, a potom i na utakmici. Došao je u periodu kada je trebalo da pomogne, to je i učinio u Novom Pazaru, ali fizički nije bio na očekivanom nivou. Aleksandar Pešić je prvi napadač, Kulibali je tu da bude pomoć. U jednom trenutku nije moglo, ali sad sve bolje izgleda i uz podršku svih u ekipi, biće sve bolji“, rekao je Milojević.

On je rekao da Crvena zvezda mora bude ubojitija na prekidima.

„Bavimo se prekidima, tražimo ko nam je najbolji izvođač u trenutku. Mislim da imamo kvalitet da budemo ubojitiji u tom segmentu i da ranije otvaramo utakmice. Kada je reč o penalima, vežbamo ih kad god imamo prostora da to radimo. Ipak, voleo bih da se sve reši u 90 minuta, jer su penali lutrija i lično imam loša sećanja na njih. Mislim da sam samo jednom, i to poslednji put, dobio penale“.

Crveno-beli će do kraja polusezone deset puta gostovati i odigrati četiri meča na svom terenu.

„Nezgodno je što nećemo biti pred našim navijačima i neće ih biti u tom broju kao na Marakani, ali gde god da igramo, zvezdaši su većina. Raspored takmičenja je takav, tu su i odložene utakmice, a moramo da ‘namestimo’ glavu da je i gostujući teren domaći, jer imamo podršku kao kod kuće. Ne treba da se opterećujemo gde, već kako igramo“, dodao je on.

Milojević je rekao i da je rano govoriti o plasmanu reprezentacije Srbije na Svetskom prvenstvu u Kataru.

„Rano je da se procenjuje kada je reč o reprezentaciji na SP. Ne volim da izlazim sa stavovima, ali igraju dobar i atraktivan fudbal. Atmosfera je dobra i zaista imamo sijaset kvalitetnih igrača, pre svega u ofanzivnom delu, tu su Dušan Vlahović, Aleksandar Mitrović, pa i Luka Jović koji je sjajan igrač. Po mom mišljenju je najbitnije da se prođe grupa, a onda je sve moguće. Nismo se proslavili na velikim takmičenjima, zbog toga je bitno da ‘izađemo’ iz grupe“, podvukao je Milojević.

Komentari

Vaš komentar