Nastavlja se „seča“ sudija: Precrtani Ilić i Čolović

Podeli:
Milan Ilić
Guliver image

Nema mira u fudbalskoj Srbiji ni u junskim žegama – Sudijska komisija Fudbalskog saveza Srbije precrtala je sa liste za narednu sezonu još dvojicu arbitara: Milana Ilića i Dragana Čolovića.

Svega dva dana posle velike čistke, brisanja Danila Grujića, Miloša Đorđića, Zorana Širokog i Novice Anđelovskog, članovi komisije jednoglasno su odlučili da prevremeno „penzionišu“ Milana Ilića i Dragana Čolovića. Opšta ocena dobro upućenih u relacije unutar sudijske organizacije i čitavog sistema FSS, složili su se da najnovija odluka zaslužuje podršku, na talasu „filtriranja vazduha“ i najavljenih promena u fudbalskoj Srbiji.

Iza Ilića i Čolovića je serija, skoro skandaloznih utakmica, zbog čega je i logična „zahvalnica“ Sudijske komisije, predvođene tek promovisanim predsednikom Dejanom Filipovićem. Obojica su i ranije figurirala na listi glavnih kandidata, sa spremljenom „šut-kartom“.

Povezane vesti

Podsetimo, Ilić je u prošloj sezoni uzburkao strasti propustima na meču Javor-Novi Pazar (1:0). Posle analize spornog detalja pri kraju utakmice, navodnog prekršaja u kaznenom prostoru Ivanjičana, u vrhu Sudijske komisije sazrelo je mišljenje da arbitar iz Ćuprije nije doneo dobru odluku. Prekršaja fudbalera Novog Pazara, uoči izjednačujućeg gola, nije bilo, Ilić je uz to i zakasnio sa reakcijom, pa je arbitraža na jednom od najinteresantnijih mečeva 23. kola šampionata ocenjena – nezadovoljavajućom.

Sporan detalj raspirio je strasti iz oba tabora. Počasni predsednik Novog Pazara, Rasim Ljajić, oštro je kritikovao Milana Ilića, ali i vrh sudijske organizacije. Nisu ostali dužni ni Ivanjičani – predsednik Dragomir Lazović podsetio je goste kako su se domogli elitnog ranga prošlog leta i na još neke sitnice… Arbitar iz Ćuprije, bivši internacionalac, propustio je narednih deset kola.

Ilić je ranije nosio i žig loših odluka na meču Spartaka i čačanskog Borca, u kojem su gosti nezadovoljstvo iskazivali sedenjem na travi, odbijanjem da igraju, izbacivanjem lopte van stadiona…

Milan Ilić
Printskrin

„Crveni“ karton od Sudijske komisije FSS, krajem prošle nedelje, dobio je i Dragan Čolović. Arbitar iz Baljevca i ranije je plenio pažnju odlukama na pojedinim utakmicama. U poslednjih deset kola nedavno završenog šampionata sudio je svega dva meča, oba u kojima je domaćin bio Napredak. Imali su na Čolovićevo suđenje i ranije primedbe iz više klubova, uprkos ogromnoj podršci pojedinaca iz vrha sudijske organizacije, nije uspeo da se profiliše kao arbitar za velike utakmice. Otuda ne čudi što se našao na listi prekobrojnih.

Upražnjeno mesto popunio je Milan Stefanović, iz Beograda. Na drugom je ostala prazna linija, pa će superligaško takmičenje u narednoj sezoni, najverovatnije, imati 19 „pištaljki“.

Konačnu odluku o listama sudija za narednu sezonu doneće Odbor za hitna pitanja FSS. Sudijska komisija poslala je u susednu kancelariju, na Terazijama 35, jasan spisak, bez Grujića, Đorđića, Širokog, Anđelovskog, Ilića i Čolovića. Novi saziv četvoročlanog tela, zaduženog za arbitražu na terenima Super i Prve lige Srbije, prethodno je dobio maksimalnu podršku najužeg rukovodstva i sportskog sektora FSS, za pospremanje izrovarenog dvorišta. Zato je i logično da predlog Sudijske komisije dobije jednoglasnu podršku članova Odbora za hitna pitanja.

Sve ostalo, pogotovo korekcije liste, uvelo bi fudbalsku Srbiju u još jedno stanje haosa i opšteg nepoverenja. A, to u ovom trenutku, nikome ne treba…

 

 

Komentari

Vaš komentar