„Lud sam i biću još luđi za Partizanom, u derbi viteški“

Srbija - Super liga 15. apr 202214:09 > 14:204 komentara
Podeli:
Aleksandar Stanojević
FK Partizan

Konferenciju za medije trenera Partizana Aleksanra Stanojevića pred derbi koji bi mogao da reši šampionat prekinuli su navijači crno-belih.

Navijači su prisutnim novinarima podelili odštampano saopštenje za javnost, a regularni deo konferencije usledio je nakon toga.

U saopštenju se, između ostalog, navodi da je početkom marta generalni sekretar Fudbalskog saveza Srbije Jovan Šurbatović bio na sastanku sa Zvezdanom Terzićem te da je na tom sastanku dogovoreno da Partizan na sve načine bude opstruiran.

„Nemam ja tu šta da komentarišem. Ne znam ko se šta dogovorio, ali znam ono što je činjenica. A činjenica je da smo mnogo puta imali problema koje smo imali, a i vi ste bili svedoci svega toga. A to ko se šta dogovarao, time neka se bavi neko drugi, ja bih se ipak bavio terenom i onim što zavisi od nas, koliko može da zavisi od nas“, rekao je na pitanje o tom delu saopštenja navijača Stanojević.

Navijači su naglasili da su da su revoltirani zbog smejanja sudije Novaka Simovića tokom utakmice između Čukaričkog i Partizana, kao i zbog „grafita Stanojevića sa ludačkom košuljom“.

Poručili su da „Partizan nikome ne treba i da klub onda može i da istupi iz lige“ kao i da „onda svi treba da navijamo za Mačvu“.

Na samom početku obraćanja medijima, Stanojević je naglasio da mu je žao što se derbi ne igra u Humskoj:

„Nažalost ne igramo na našem stadionu. Svi igrači su spremni i motivisani, izlazimo u najjačem sastavu. Nemamo opravdanja, ne polemišemo, želimo da izađemo mnogo jače nego prošli derbi. Jedva čekam da vidim kako će igrači odreagovati na sve što se dešavalo u poslednje vreme“.

Prokomentarisao je Stanojević i činjenicu da su se pojavili leci na kojima je Stanojević predstavljen u ludačkoj košulji.

„Toliko sam lud za Partizanom, da ću tek luđi biti. Mogu samo gori da budem. Bave se oni već duže vreme sa mnom. Toliko sam prošao utakmica, derbija i situacija. Koliko smo imali derbija koji su odlučivali titulu i nisu. Stvarno nemam problem, to je njihova igra i stvar. Pretpostavljam da je to pokušaj da se na drugu stranu okrenu ozbiljne stvari. Ozbiljno se bave time, to je ozbiljna propaganda svaki dan. Čestitam im, u pravu su sve“, rekao je Stanojević.

Upitan je da li takvi potezi podižu tenziju.

„Niti mi podiže tenziju, niti me inspiriše, niti se plašim. Možemo da kažemo da je na delu linč, možemo i u tom pravcu da razmišljamo. Volim svoj klub, lud sam za njim i boriću se na način na koji mogu da se borim. Ovde svi ćute. Ćuti sudijska komisija, ćute sa Arene jer radi ili ne radi VAR. Mora neko nešto da kaže. Uopšte nisam znao za to saopštenje i da će konferencija da ode u ovom pravcu. Ne želim nijednom svom igraču da dam alibi pred sutra. Idemo viteški“, rekao je Stanojević.

Osvrnuo se i na fudbalski segment.

„Derbi je važna utakmica, svaki je sudbonosan. Srećom odigrao sam mnogo. Moramo da pobedimo inače će biti veoma teško. Spremni smo na svaku njihovu rotaciju i način igre. Ne verujem da će oni nešto menjati posebno“, kaže Stanojević

Međutim, ubrzo su primat ponovo dobile stvari van terena. Ovog puta u vezi sa izborom glavnog sudije Srđana Jovanovića.

„Da pravim ja sad neki pritisak odavde. On je dva poslednja derbija sudio dobro, iako mi sada možemo da se uhvatimo za nedosuđeni penal Erakovića. Njemu je nametnut pritisak sa njihove strane. On je trenutno najbolji sudija. Do sada nisam imao primedbu, kao što ni poslednjih godinu i po dana nisam imao sve do proleća. U derbiju nisam imao uopšte uprkos lošim rezultatima. Verujem da će sutra biti viteški, kao što je i do sada bilo“, smatra Stanojević.

Nije hteo da otkriva ko će sve biti u prvih 11.

„Vi tamo kombinujete prvih 11. Neće ni oni znati, tako da nećete ni vi“, zaključio je Stanojević.

Derbi se igra na stadionu „Rajko Mitić“ u subotu sa početkom u 18.00 časova.

Komentari

Vaš komentar