Navijači Zvezde protiv TSC-a slave 59. rođendan “Marakane”

Srbija - Super liga 2. sep 202211:032 komentara
Starsport

Navijači Crvene zvezde pozvali su pristalice crveno-belih da u nedelju dođu na utakmicu protiv TSC-a i obeleže rođendan "Marakane".

„Zvezda je 1. septembra 1963. godine odigrala svoju prvu utakmicu na Marakani. Danas, nakon 59 godina, Marakana je mesto koje svi zvezdaši smatraju svojom kućom. Marakana je Zvezdina tvrđava, ponos Beograda i Srbije, posebno mesto o kojem se i u Evropi i u svetu priča sa poštovanjem, od čuvenog tunela, huka nekada 100.000, a danas preko 50.000 navijača, velikih koreografija Delija. U svetu modernog fudbala sve je manje takvih mesta“, navodi se u saopštenju navijača. 

Povezano

„Još prvih godina po otvaranju stadiona navijači Zvezde su istakli parolu: Čuvajmo čast Marakane“, to je danas naša zvezdaška obaveza, navode navijači crveno-belih.  

„A prva stvar da se to pokaže je dolazak na stadion. Znamo da se sada u kratkom periodu igra veliki broj utakmica, ali u nedelju dođite da obeležimo rođendan naše kuće. Svi na stadion, Zvezda – TSC, nedelja, 20 časova“, poručuju navijači, uz citat izjave legende kluba Dragana Džajića da „Marakana za njega zaista znači druga kuća“. 

Komentari

Vaš komentar