„Nismo slučajno postigli 30 golova na prekid iz kombinacija“

Podeli:
FK Crvena zvezda

Crvena zvezda je ove sezone osvojila 32. prvenstvenu titulu, četvrtu u nizu, a jedan od najvažnijih šrafova Zvezdine šampionske mašinerije je stameni štoper Nemanja Milunović.

Defanzivac je naglasio da je za trofeje najbitnija dobra atmosfera među igračima, kao i da se svi nadaju osvajanju duple krune.

„Svlačionica je nešto najvažnije. Ključ rezultata i uspeha prethodnih godina je drugarski odnos koji imamo. Znam koliko armija zvezdaša i mi u klubu željno iščekujemo pehar kupa. Možemo ove godine da uđemo u istoriju kao ekipa koja nije izgubila celo prvenstvo i to su stvari koje iz nas konstantno izvlače maksimum. Nedostaje nam publika na utakmicama. Naši navijači nas iznenađuju van stadiona i tad vidimo koliko doprinose i kakav su vetar u leđa. Jedva čekamo da se završi pandemija, da se vrati sloboda ljudima i da igramo fudbal pred gledaocima“, smatra Milunović.

Dejan Stanković i njegov stručni štab dosta pažnje posvećuju detaljima vezanim za ofanzivne i defanzivne prekide. Zbog svoje visine Milunović ima značajnu ulogu u tom segmentu igre.

„Veoma smo visoka ekipa, postigli smo skoro 30 golova na prekid iz kombinacija koje smo uigravali. Stručni štab i trener Stanković dosta pridaju važnosti defanzivnim i ofanzivnim prekidima. Drago mi je da mi polazi za ,,rukom“ da dajem golove, ali je najvažnije da kao tim beležimo pobede. Krasi nas odlična skok igra i tu su zaista svi sjajni. Od nas u odbrani pa sve do Pavkova i Falćinelija u napadu. U Zvezdi su mi najdraži golovi Olimpijakosu i Gentu u Belgiji, koje smo dali upravo posle prekida“, zaključio je Milunović.

Komentari

Vaš komentar