Novi postupci u FSS: Pred dužom suspenzijom i FIFA sudija

Srbija - Super liga 13. maj 20228:50 > 9:074 komentara
Podeli:
Grujić, Petrović i Milanović
Srđan Stevanović/Starsport

Disciplinska komisija Fudbalskog saveza Srbije pokrenula je postupke protiv sudije Đorđa Anđelkovića, pomoćnih arbitara Jovana Grujića i Olivera Petrovića i delegata Bobana Ilića, zbog propusta na utakmici Kadetske lige, između Napretka i Spartak Ždrepčeve krvi.

Službena lica, bez izuzetka, terete se za seriju grešaka u obavljanju službene dužnosti na meču, završenom velikim skandalom – žestokom tučom mladih fudbalera, trenera i gledalaca.

Sa superligaških terena

#related-news_1

Glavni sudija Đorđe Anđelković, sa mahačima Jovanom Grujićem i Oliverom Petrovićem i delegatom Bobanom Ilićem, prema prijavi komesara za takmičenje mlađih kategorija, Dragana Radovanovića, dostavio je nepotpun izveštaj sa utakmice u Kruševcu. Pomenuta četvorka izostavila je najvažnije detalje, prethodno i dozvolila velikom broju nepoznatih osoba da se nađu u restriktivnom prostoru. Prisustvo nepozvanih gostiju u „zabanjenoj zoni“ strogo je kažnjivo propisima FSS.

U opštem haosu, posle utakmice, upravo zbog prisustva nepoznatih lica, nije bilo ni moguće utvrditi pojedinačnu odgovornost aktera meča. Incident se otrgao kontroli i prerastao u veliku tuču. Zato je i Disciplinska komisija, u zaključivanju slučaja, imala evidentno ograničenje u nemogućnosti definisanja okolnosti incidenta i stepena nasilja.

Sudija Anđelković nalazi se na listi Srpske lige. Nišlija Jovan Grujić odavno na grudima nosi FIFA grb, njegov zemljak Oliver Petrović „maše“ na superligaškim utakmicama. Obojica, uglavnom, asistiraju internacionalcu Milošu Milanoviću.

Prema Disciplinskom pravilniku FSS, u zavisnosti od kvalifikacije propusta, sudijama preti suspenzija od dva meseca, u težim slučajevima i do godinu dana. Slična kazna, zbog netačnog i nepotpunog izveštaja sa utakmice, predviđena je i za delegata.

Disciplinski organ već je kaznio Napredak četiri utakmice zabrane igranja u prisustvu gledalaca.

 

Komentari

Vaš komentar