O Tončevima u 2022, Zvezda i Partizan u minusu po 600.000

Podeli:
Navijači Zvezde
Starsport

Disciplinska komisija Fudbalskog saveza Srbije kaznila je Crvenu zvezdu i Partizan sa po 600.000 dinara. Tačka na slučaj „Tončevi“ biće stavljena u narednoj godini.

Kasa „večitih rivala“ olakšana je po osnovu objedinjene kazne, zbog korišćenja pirotehnike na šest utakmica.

Pristalice Crvene zvezde i Partizana preterali su sa bakljama, dimnim bombama i petardama na po tri meča. Oba kluba, tokom godine, više puta kažnjavana su po istom osnovu. Navijači crveno-belih koristili su pirotehniku u Lučanima, Kragujevcu i Beogradu, protiv Spartak Ždrepčeve krvi. Partizanovci su u Humskoj organizovali „vatreni pir“ na južnog tribini, u susretima sa Vojvodinom i Novim Pazarom i na gostovanju Voždovcu.

Povezano

Slučaj upada Novice i Stanislava Tončeva, u sudijsku svlačionicu, biće zatvoren u prvoj polovini januara. Službena lica potvrdila su autentičnost video i audio zapisa iz VAR sobe. Na snimku dostavljenom kao dokazni materijal može da se čuje mnogo interesantnih stvari. Zatražena je izjava delegata Miloša Mitrovića iz Pukovca, posle tvrdnjni Novice Tončeva da se javio na ulasku u sudijsku svlačionicu. Pisanu izjavu moraće da dostavi i komesar za bezbednost Radnika i objasni ko se nalazio u prostoru ispred i oko mesta incidenta u poluvremenu utakmice Radnik – TSC.

Slučaj bi konačno trebalo da bude zaključen na narednoj sednici Disciplinske komisije FSS.

Pokrenut je postupak i protiv Aleksandra Pivića, direktora takmičenja Zajednice Super i Prve lige. Službena lica na meču Kolubara – Proleter pisaće dopunsku izjavu, posebno u domenu ponašanja prvog čoveka elitnog ranga u sudijskoj svlačionici. Prijavu je podneo Novica Tončev, prvi čovek Radnika i predsednik Fudbalskog saveza Regiona istočne Srbije…

U ovom slučaju, ipak, ne bi trebalo da bude nedoumica.

Pokrenut je postupak i protiv četvorice fudbalera Timoka, posle dojave iz UEFA da su sumnjivim radnjama na gostovanju Železničaru u Pančevu narušili integritet takmičenja. Po dostavljanju prijava na kućnu adresu, dužni su da izjašnjenja dostave u kancelariju na beogradske Terazije.

Komentari

Vaš komentar