Obrt u Ivanjici: Ništa od Kalegarija, stiže Dukure

Srbija - Super liga 12. jan. 202115:131 komentar
Podeli:
Stadion Javora
Javor Matis

Javor, ipak, neće u nastavak sezone ući jači za Lorenca Kalegarija, nekadašnjeg učenika Pari sen Žermena i aktuelnog prvotimca francuskog drugoligaša Šamblija. U Ivanjicu će samo Kalegarijev saigrač Bubakari Dukure.

Rukovodstvo Šamblija, u poslednjem trenutku, odustalo je od duple saradnje sa Javorom, iako je predsednik Fulvio Luci, početkom godine, najavio da bi tandem mogao da se preseli u Srbiju.

„Pozajmica je nešto konstruktivno. Kalegari je vrhunski igrač, ima veliku budućnost. Polažemo velike nade u njega i na Bubakarija Dukuru. Zato razmišljamo o tome da ih pozajmimo. Javor, srpski klub iz kojeg je došao Nikola Petković, vidno je zainteresovan“, rekao je tada prvi čovek Šamblija.

Povezane vesti

Kalegari, pre Šamblija, član Đenove i Ternane odlučio je u poslednjem trenutku, posle razgovora sa klupskih rukovodstvo, da karijeru oživi u drugoj sredini. Dukure, ipak, ima drugačiji stav – potvrdio je dolazak u Javor i uskoro će biti na raspolaganju treneru Igoru Bondžuliću. Najbolje se snalazi na štoperskoj poziciji, ugovor sa Šamblijem oročio je do leta 2022. Rođen je u Maliju 1999, jesenas je za francuski tim odigrao dve utakmice, ukupno 82 minuta.

Komentari

Vaš komentar