Okuka za SK: Remi u derbiju, biće golova i dobre igre

Podeli:
SK

Da mu je snage i kondicije da danas opet zaigra, bar pet minuta, na našem najvećem stadionu (ma, sve bi dao).

I, na terenu se podseti onoga što je, za njega, i ne samo njega, već i pristalice mostarskog Veleža i neutralne posmatrače, bilo i divno i bajno, dok je, krajem sedamdesetih prošlog veka, gostovao u dresu „rođenih“ i radio šta je hteo od Zvezdine odbrane.

Povezane vesti

No, kako sve u životu ima rok (teret vremena, 67 godina životnih), šta preostaje Draganu Okuki nego da, umesto nezadrživim prodorima po krilu, ovoga puta očima i rečima šara čuvenim fudbalskim objektom u Ljutice Bogdana, uoči 164. večitog Derbija (pretpostavlja da će da se završi nerešenim rezultatom).

„Duboko se urezala utakmica u kojoj sam na Marakani proglašen za najistaknutijeg. Velež je pobedio 3:0, pred 40.000 gledalaca, čuvao me Mile Jovin, dva gola sam namestio Vahidu Halilhodžiću i jedva čekao da svane novi dan, kupim Sport i pročitam ocene. Devetka od Milorada Vučinića, uvaženog, oštrog, britkog, realnog novinarskog pera. Samo što nisam poleteo“, ističe Okuka u razgovoru za Sport Klub.

Kakve će pesme danas da se pevaju i ocene ređaju u obračunu Crvene zvezde i Partizana?

„Daj Bože da igra bude na nivou one koju je demonstrirao Velež u danu mog velikog nadahnuća. Smatram da su se stvorili svi uslovi da prisustvujemo odličnom Derbiju, Zvezda dugo nije imala ovako kvalitetan sastav, najbolji u njenih poslednjih 20 sezona, Partizan je, s druge strane, u sjajnom nizu od 17 uzastopnih pobeda, ni u jednoj ligi sveta nije lako to postići…Dužan respekt. Dakle, udariće junak na junaka, ko bude bolji, neka i pobedi, mada, moja prognoza ide u smeru remija.“

Svetkovina bez navijača?

„Hendikep za Zvezdu“, dodaje Okuka (trenersku karijeru započeo u Bečeju, nastavio u Čukaričkom, Obiliću, podgoričkoj Budućnosti, Vojvodini, Legiji, mladoj reprezentaciji Srbije i Crne Gore, Visli, Omoniji, sofijskoj Lokomotivi, Kavali, predvodio i Đangsu, Čangčun, Tedu i Kunšan).

Kako stoje stvari što se stranaca tiče?

„Prilično iznivelisano. Ben, Kanga, Falčineli, Sanogo…Prekoputa Suma, Natko, Asano…Navijam za golove. Biće golova.“

Kad sve saberete i oduzmete?

„Blaga prednost domaćinu, koji je, bez ikakve dileme, zaslužio da se okiti titulom. Kapa dole i za uspehe na evropskoj sceni, na svemu što je uradio u sezoni na izmaku. Ovo su trenuci rezervisani samo za ono što je lepo, komplimenti i disciplinovanom, golgeterski raspoloženom, sa klupe mudro vođenom Partizanu. Hvalim Aleksandra Stanojevića, ne zaboravljam ni njegovog kolegu iz suparničkog tabora, Dejana Stankovića…Bravo! Već je stasao za velika dela u trenerskom poslu.“

Bodovna razlika je nedostižna?

„Rasterećenost rivala mogla bi da garantuje fudbalski spektakl. Da li je baš reč o rasterećenosti? U Partizanu su, svakako, svesni da su izgubili ovosezonski rat u trci za šampionskom krunom, ali, zar ima većeg motiva od trijumfa nad prvakom? Zvezdin plan je drugačiji, ona želi da neokrznuta okonča takmičenje, tako da…Gledajmo i uživajmo“, zaključio je Dragan Okuka za Sport Klub.

Komentari

Vaš komentar