Otac i sin Tončev upali u svlačionicu, FSS pokrenuo postupak

Srbija - Super liga 26. nov 202118:157 komentara
Novica i Stanislav Tončev
Srđan Stevanović/Starsport

Disciplinska komisija Fudbalskog saveza Srbije pokrenula je postupke protiv Novice i Stanislava Tončeva, zbog ulaska u sudijsku svlačionicu tokom poluvremena utakmice Radnik-TSC (2:1).

Službena lica sa utakmice u Surdulici, predvođena glavnim sudijom Dejanom Trifkovićem, prijavila su “upad” čelnika superligaša Radnika. Kako saznajemo, u izveštajima, dostavljenim i od pomoćnika Bojana Banovića i Slobodana Pavlovića, i četvrtog arbitra, Aleksandra Živkovića, jasno su navedeni detalji incidenta. I svi skoro sadrže identične opise događaja u poluvremenu utakmice superligaša iz Surdulice i Bačke Topole.

Povezano

Uglavnom, reč je o dijalogu povišenog tona između Novice i Stanislava Tončeva, sa jedne, i službenih lica sa druge strane. Navodno, čelnicima Radnika, prvom čoveku kluba i predsedniku, zasmetala su dva detalja – isključenje Uroša Milovanovića i prvi žut karton, pokazan napadaču Surduličana na početku utakmice.

Zato su odlučili da “svrate” do sudijske svlačionice i na licu mesta “popričaju” sa Trifkovićem i saradnicima. Imali su i “priručnik”, snimak na telefonu, pomoću kojeg su pokušali da dokažu priču o greškama sudije iz Beograda i pomoćnika. Prvi deo “razgovora” protekao je u “ubeđivanju” sa Trifkovićem, drugi sa ostalom trojicom arbitara.

Na licu mesta i ispred prostora, gde su se nalazile sudije, identifikovano je i desetak nepozvanih gostiju. Kako je navedeno u izvešajima glavnog sudije i mahača, pripadnici obezbeđenja nisu reagovali, niti pokušali da spreče Novicu i Stanislava Tončeva da uđu u svlačionici. Iako mesto, ni trenutak, za raspravu nisu bili primereni, službena lica posebno su naglasila da nikakvih pretnji, niti upotrebe fizičke sile nije bilo… Situacija se posle “razmene mišljenja” smirila, otac i sin Tončev potom su se povukli iz prostora namenjenog isključivo sudijskoj četvorci.

Utakmica u Surdulici odigrana je u sredu, 24. novembra. Radnik je pobedio sa 2:1, iako je od 23. minuta igrao sa desetoricom, zbog isključenja Uroša Milovanovića. Golove za domaći tim postigao je Miloš Spasić, u 18. i 86. minutu, na suprotnoj strani precizan je bio Stefan Vukić, u 87.

Konačnu reč o trećem poluvremenu meča u Surdulici daće Disciplinska komisija FSS, na čijem čelu se nalazi Ivan Nikolić.

 

Komentari

Vaš komentar