Partizan zbog „Pola Mađar, pola ustaša“ plaća 500.000

Srbija - Super liga 18. maj. 202219:458 komentara
Podeli:
Jojić i Topić
Srđan Stevanović/Starsport

Kasa Partizana olakšana je za 500.000 dinara, zbog uvredljivog skandiranja navijača na prvenstvenom meču sa Vojvodinom.

Pristalice vicešampiona Srbije pevale su „Pola Mađar, pola ustaša“. Službena lica evidentirala su uvrede i ostavila prostor članovima Disciplinske komisije FSS za reakciju. Na sednici u sredu, po članu 86 „kaznenog“ pravilnika, odmerena je značajna finansijska globa – pola miliona dinara.

Kazne FSS

Iako su navijači Partizana sličan scenario, možda čak i u radikalnijem obimu, ponovili i u kup susretu sa Vojvodinom, disiplinski organ, u ovom slučaju nije imao elemenata za kaznu. U izveštajima sa meča nije pomenuto istovetno, glasno i horsko, skandiranje sa svih strana stadiona. Posle meča evidentirana je serija organizacionih propusta – veliki broj navijača Partizana našao se na terenu – ali ni to nije bio razlog delegatu Miodragu Jankoviću da prijavi domaćina.

Sreća da u opštoj gužvi nije bilo većih incidenata, iako su gledaoci pohrlili sa tribina dok su igrači oba tima i sudije, na čelu sa Stankom Ostraćaninom, bile na terenu.

Kažnjena je i Vojvodina – 200.000 dinara, zbog upotrebe pirotehnike na utakmici sa Crvenom zvezdom.

Pokrenut je postupak protiv crveno-belih, iz istog razloga. Navijači Zvezde preterali su sa bakljama, dimnim bombama i petardama, na gostovanju u Kruševcu. Klub očekuje sankciju na narednoj sednici Disciplinske komisije.

Komentari

Vaš komentar