„Penal ili ne, ne komentarišem, spas je u Vidiću i Mažiću“

Srbija - Super liga 7. apr. 202118:31 > 19:051 komentar
Podeli:
Foto FK Vojvodina

Fudbaleri Vojvodine poraženi su u sredu na gostovanju Radu, a Nenad Lalatović je posle meča čestitao Građevinarima i poželeo im opstanak u ligi.

Oba gola za Rad je postigao Andrija Kaluđerović, a i pored poraza Lalatović je uveren da će Vojvodina sezonu završiti na trećem mestu.

„Čestitam ekipi Rada na pobedi. Želim Radu da ostane u ligi, jer ovaj klub to zaslužuje. Mi smo bili dobri u prvom poluvremenu, u drugom smo odigrali koliko smo mogli. Ne želim da komentarišem da li je bio penal za nas, da li je bio za Rad ili nije… ali želim da kažem da je jedini spas za srpski fudbal samo Nemanja Vidić“, rekao je Lalatović.

„To je čovek koji je bio kapiten Mančester junajteda, kapiten Crvene zvezde, kapiten Spartaka iz Moskve i kapiten naše reprezentacije. Da se ja pitam, da bi postojao mir i disciplina u srpskom fudbalu, potrebno je postaviti takvog čoveka. Da li i koliko to nekom odgovara, ja ne znam, ali imamo čoveka zbog kojeg bi nam se divio ceo svet, kada bi postao predsednik Saveza. Ne vidim drugo rešenje, odnosno svako drugo bi bilo pogrešno. Kada se sa takvim čovekom na čelu pojavimo, naša reprezentacija bi bila moćnija, srpski fudbal bi bio moćniji“, nastavio je trener Vojvodine.

„Mi treneri se ne bismo toliko nervirali, a srpski fudbal bi duže ‘živeo’. Baš zato što ja kao trener ne želim da se mešam u suđenje niti da komentarišem suđenje, potreban nam je neko kao Nemanja Vidić. Zamislite našu reprezentaciju sa Nemanjom Vidićem na čelu? Imamo idealno rešenje ako želimo da napredujemo. I uz Nemanju Vidića, još jedan čovek nam je potreban, a to je Milorad Mažić. Ne bih više da dužim, želim Radu da opstane u ligi“, zaključio je uvodno izlaganje nakon meča Lalatović.

Njegova izjava, kako je rekao, ne znači da smatra da su sudije krive što je Vojvodina izgubila:

„Ne smatram da su sudije krive, samo sam imao potrebu da kažem šta je potrebno srpskom fudbalu da bi bio red. Mi smo izgubili i zato što smo igrali bez Bojića, Čovića, Vukadinovića, Đorđevića, Topića i to je zaista mnogo za nas“.

Uz sve, Lalatović je uveren da će Vojvodina sezonu završiti na trećem mestu na tabeli.

„Dve godine u nizu smo treći, osvajači smo Kupa Srbije, ja kao trener imam najveći broj pobeda u istoriji Vojvodine… sada smo četvrti, ali završićemo mi treći. Što se tiče forsiranja mladih igrača, ja sam rekao da ne može ništa preko noći i da oni moraju postepeno da ulaze u prvi tim, ili da igramo samo sa njima i da budemo osmi, deveti. Njima je potrebno vreme da steknu iskustvo“, zaključio je Lalatović.

Komentari

Vaš komentar