Piksijev rođendan i godinu dana u ulozi selektora

Srbija - Super liga 3. mar 202214:332 komentara
Podeli:
Stevan Stojanović, Dragan Stojković
Oisin Keniry/Getty Images

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije, legenda Crvene zvezde, jugoslovenskog i srpskog fudbala Dragan Stojković danas proslavlja svoj 57. rođendan.

Kada je popularni Piksi na današnji dan pre tačno godinu dana preuzeo funkciju selektora reprezentacije Srbije, čak i najveći kritičari Fudbalskog saveza Srbije i domaćeg fudbala nisu mogli da nađu zamerku toj odluci…a i zašto bi? Godinama se čekalo da se Stojković vrati u srpski fudbal i na jednu od funkcija koja mu prirodno pripada.

Svojim fudbalskim umećem i harizmom očaravao je mase još dok je kao dečak stasavao na „Čairu“, pa preko uvek izbirljive publike na „Marakani“, potom širom Evrope, pa sve do daleke Nagoje.

„Presrećan sam i u isto vreme izuzetno ponosan. Ne postoji veća čast nego biti selektor svoje zemlje. Nisam mogao da poželim bolji rođendanski poklon. Svestan sam odgovornosti koju preuzimam, ali isto tako verujem u sopstveni kvalitet, kvalitet mojih saradnika i ogroman potencijal koji ima naša reprezentacija. Vrlo brzo počinju kvalifikacije za Svetsko prvenstvo. Uveliko se pripremamo, analiziramo protivnike od kojih su prva dva izuzetno teška i realno, naši glavni rivali za prva dva mesta u grupi. Moramo da budemo jedinstveni, da ginemo za dres naše zemlje, grb i himnu. Nema drugog načina da se dođe do uspeha. Rezultat je prioritet, ali isto tako hoću da mi dominiramo, da želimo gol više i budemo oni koji će kontrolisati utakmicu“, rekao je pre tačno godinu dana Stojković po preuzimanju reprezentacije.

Rečeno-učinjeno, Orlovi su obezbedili direktan plasman na Svetsko prvenstvo u Kataru i to na spektakularan način eliminacijom Portugalije, koja će sada šansu za odlazak na Mundijal morati da traži kroz baraž.

Za razliku od nekih ranijih imena Piksi je uspeo da ujedini reprezentativce, novinare, stručnjake i navijače oko nacionanog tima Srbije i pokaže onima koji odlučuju o tome ko će obavljati koju visoku funkciju u zemlji, da je najbolje to uraditi na najednostavniji način – pustiti onima koji znaju da rade svoj posao, bez komplikovanja, mešanja i improvizacija.

Komentari

Vaš komentar