Pismo Igora Radojčića: Zaboravite me, dajte šansu Jeremiću

Podeli:
Igor Radojičić
Printscreen

Član Sudijskog odeljenja Fudbalskog saveza Srbije, eksluzivni komentator Sport kluba u vreme Prvenstva Evrope 2020, Igor Radojčić, neće biti na listi posmatrača Super i Prve lige u narednoj sezoni.

Na sopstveni zahtev, nekadašnji mahač, neposredno angažovan u implementaciji VAR projekta na superligaškim stadionima i delegat UEFA, izbrisan je sa liste. U pismu dostavljenom Sudijskoj komisiji, Igor Radojčić je izneo nekoliko interesantnih zapažanja i predložio da upražnjeno mesto zauzme – Milan Jeremić.

Povezane vesti

„Verovatno vam nije poznato da sam posmatrač suđenja koji je proteklih nekoliko sezona najmanje obavljao ulogu na utakmicama Super lige, svojim izborom i voljom. U protekloj sezoni, uopšte, nisam posmatrao utakmice Super lige“, podsetio je Radojčić u pismu komisiji na čijem čelu je od skoro nekadašnji internacionalac Dejan Filipović.

Poentirao je u zaključnoj rečenici.

„Imajući sve to u vidu, uveren sam da bi izbor kolege Milana Jeremića bio pun pogodak, kao i da će se on, u potpunosti,  uklopiti i snaći među brojnim iskusnim, visokokvalitetnim, edukovanim posmatračima koji nesebično dele svoje ogromno znanje sudijama“, napisao je Igor Radojčić.

Kako saznajemo, komisija je u petak ujutro održala telefonsku sednicu i usvojila izmenu na tek formiranoj jedinstvenoj listi posmatrača suđenja Super i Prve lige. Umesto Radojčića, poverenje je dobio Milan Jeremić, čiji povratak je bio jedna od tema i na famoznoj sednici, u sredu veče. Nova, znatno prečišćena, lista brojaće 38 posmatrača.

Jeremić je neočekivano izbrisan sa liste superligaških arbitara, u vreme neslavnog mandata Miroslava Radomana. Prekvalfikacijom u instruktora stekao je pravo da se nađe na listi sudija Srpske lige. Posao je obavljao na stadionima beogradske grupe trećeligaškog ranga i od avgusta ocenjivaće kolege u prvoligaškim susretima.

Podsetimo, Radojčić je godinama angažovan u radu s mladim sudijskim naraštajima. Uz VAR program, uspešno vodi i Talent-mentor projekat, sa osnovnom idejom podrške i školovanja najtalentovanijih kolega u sistemu Fudbalskog saveza Srbije.

Komentari

Vaš komentar