„Pojačanja? Od pisanja do realizacije je svetlosna godina“

Podeli:
REUTERS/Marko Djurica

Trener Crvene zvezde Dejan Stanković ističe da ne želi opuštanje u utakmici sa Radom, iako ona nema rezultatski značaj pošto je odbrana titule osigurana u prošlom kolu.

Crveno-beli gostuju na Banjici u 35. rundi Superlige Srbije. Biće to prvi meč posle overe šampionskog pehara prošle nedelje.

Povezane vesti

Kada se dođe do jednog cilja sigurno da možemo da očekujemo pad koncentracije, na tome ćemo raditi i to nam je prvi zadatak, jer sezona traje još mesec dana. Igrači moraju na pravi način da pristupe obavezama, zbog njih samih, da ne bi došli u rizik od mogućih povreda, jer pad koncentracije obično vodi takvim situacijama. Moja obaveza je da držimo koncentraciju do poslednjeg dana treninga, poslednje utakmice i da budemo pravi. Ne želim opuštanje, nije to u našem mentalitetu, na tome smo radili već više od godinu dana, da na svakoj utakmici budemo oni pravi i pristupimo kao da se radi o finalu, tako će biti i sada„, rekao je Stanković.

Usledilo je pitanje novinara da li će u narednim mečevima, počevši od Rada, dati šansu mladim igračima.

Govorio sam već o momcima koji stasavaju u našoj Omladinskoj školi. Ne možeš nekog da priključiš timu u sred sezone. Klub i ja imamo jedan stav po pitanju toga, da momci treba da prođu pripreme, uđu u sistem treninga, takmičenja, rada, pa tek onda da zaigraju. Ukoliko oni samo debituju, a ne nastave da igraju, time ništa nismo dobili. Jednostavno kada uđu u tim tu treba i da ostanu kao što su to učinili Nikolić, Petrović, Eraković i Gavrić, da ostanu i budu nosioci igre. Sve igrače koji se nalaze u prvom timu gledam kao standardne, ako ću nešto i da menjam to neće uticati na naše ciljeve i rezultate. Radi se o momcima koji su spremni, željni igre, biće malo promena, ali ne dramatičnih„, istakao je Stanković i dodao da u timu neće biti Aleksandra Kataija.

Kako se sezona bliži kraju, tako su i priče o pojačanjima sve učestalije.

Ne razmišljam o pričama koje se tiču mogućih pojačanja. Imam čime da se bavim, na to sam fokusiran sto posto. Znam kako je kada dođe prelazni rok, svašta se piše, a od pisanja do realizacije je svetlosna godina„.

Za kraj, Stanković je prokomentarisao i ideju o 12 klubova u Superligi.

Dopada mi se„.

Utakmica Rad – Crvena zvezda igra se u sredu od 18.05.

Komentari

Vaš komentar