Političarima nema mesta među delegatima FSS

Srbija - Super liga 21. jun. 202219:15 > 21:372 komentara
Podeli:
Šurbatović i Bjeković
FSS

Fudbalski savez Srbije definisaće u sredu, 22. juna, jedinstvenu listu delegata Super i Prve lige. Zanimljivo, prvi put – na spisku neće biti mesta političarima, nosiocima javnih funkcija.

Nijedan od funkcionera, angažovanih u državnoj, ili lokalnoj samoupravi, neće moći da obavlja delegatsku ulogu na utakmicama u sistemu Fudbalskog saveza Srbije.

Povezano

Zato će i za prošlu sezonu važeća lista biti, u značajnoj meri, korigovana. Delegatska mesta izgubiće Jovan Beč, gradonačelnik Smedereva, Miroslav Bukvić, pomoćnik predsednika Opštine Priboj, Aleksandar Jovanović Džajić, drugi čovek Uba… Iako su svojevremeno, u različitim ulogama, bili angažovani u fudbalu, političkim angažovanjima ostaće bez jednog od mesta u najpopularnijem sportu.

Prema novim, strožijim, pravilima, usvojenim na majskoj sednici Izvršnog odbora FSS, predviđena je i starosna granica od 70 godina. Istovremeno, ukupan broj delegata za Super, Prvu ligu i utakmice Kupa Srbije biće ograničen na 50.

Po osam delegata predložiće četiri regionalna saveza, a jedno FS Kosova i Metohije. Automatski, mesta na jedinstvenoj listi FSS rezervisana su i za predsednika Takmičarske komisije i četvoricu generalnih sekretara regiona.

Preostalih 12 imenovaće Izvršni odbor Fudbalskog saveza Srbije, na predlog predsednika, zamenika prdsednika i generalnog sekretara. Lista neće smeti da broji više od 50 ljudi.

Komentari

Vaš komentar